Imagini spectaculoase. O călătorie în interiorul corpului uman poți face doar la Muzeul Corpus din Olanda

Cine a spus că numai într-un basm sau într-un film fantastic poți vedea o persoană ce intră în corpul uriaș al unui om și iese afară nevătămată? ,,Corpus Science Museum” din Olanda este singurul muzeu din lume ce oferă posibilitatea unei călătorii fantastice în corpul uman. 

separator
,,Muzeul Corpului” este creat atât de realist încât vizitatorii rămân uluiți. Chiar de la ușă ai șansa să intri în corpul uman și poți merge prin toate părțile unui organism uriaș.Muzeul, situat în orașul Leiden, lângă capitala Olandei (aproximativ 40 de minute cu mașina de la Amsterdam și o oră cu autobuzul), este greu de ratat. Chiar de departe, poți vedea o figurină uriașă sub forma unei persoane așezate, ca și cum ar fi încorporată într-o clădire modernă înaltă. Și intrarea în muzeu este situată la genunchiul acestei sculpturi uriașe, după care trebuie să urci pe o scară specială.Spectacolul nu este pentru cei slabi de inimă. În interiorul muzeului, de fapt, un întreg oraș, format din diferite părți ale corpului, te poți plimba , dacă ai nervi puternici.

Pornind de la femur și observând formarea de celule albe din sânge și celule roșii din sânge, călătorii trec treptat mai departe. În total, în timpul călătoriei, urci șapte etaje, adică părți ale unei persoane gigantice.Fiecare organ este reprezentat atât de realist încât chiar devine înfricoșător. Cu toate acestea, pentru studenții de la medicină sau elevii pasionați de știință, biologie și fiziologie umană, excursia este o adevărată revelație. Vizitatorul se simte ca un mic gândac, călătorind de-a lungul „coridoarelor” unui om gigant artificial și urmărind cum circulă sângele, cum funcționează tractul digestiv și bate inima gigantică. Aparatul auditiv, mușchii, corzile vocale, oasele, dinții – toate acestea pot fi studiate în detaliu.Lucrarea fiecărui organ este difuzată pe monitoare și este însoțită de sunete reale. În unele cazuri, activitatea organelor este prezentată nu numai vizual, ci și olfactiv. Cu ajutorul ochelarilor speciali, această excursie este o călătorie în format 5D.În Muzeul Corpului se poate vedea chiar cum se naște un om și cum se dezvoltă fătul în uter, deoarece omul de oțel în interiorul căruia turiștii călătoresc, potrivit creatorilor, este o femeie.

Apropo, în timp ce călătoresc în interiorul corpului, vizitatorii pot vedea clar ce obiceiuri proaste au un impact negativ asupra organelor și sistemelor și înțeleg că, de fapt, acest mecanism aparent puternic, organismul uman, este destul de fragil. Punctul final al călătoriei, printr-un imens organism artificial, este creierul uman cu neuroni foarte reali. Creierul uriaș, ca și alte „exponate” ale muzeului, poate fi atins.

Ce altceva trebuie să știi despre muzeu?

Dezvoltarea proiectului muzeului a durat 12 ani, după care construcția însăși a durat aproape doi ani. Iar realizarea acestei idei incredibile a costat mai mult de 30 de milioane de dolari. Înălțimea clădirii este de aproximativ 35 de metri. Biletele pot fi comandate prin Internet sau cumpărate la casetele muzeului, dar organizatorii îi sfătuiesc pe vizitatori să le achiziționeze în avans, deoarece sunt prea mulți oameni care doresc să intre în lumea fascinantă numită „om”.

Copiii sub 6 ani nu sunt lăsați să intre în muzeu, ceea ce este logic. Poți afla detalii pe pagina muzeului.

Victoria Lopyreva a devenit mamă. Vedeta din Rusia a născut în Miami
Articolul anterior
Un cadou cu umor de Ziua Îndrăgostiților de la Comedy Zebra Show. Vezi video!
Articolul următor
Alte articole interesante