3-impotenta

Dan Negru laudă Chișinăul! Ce l-a impresionat pe jurnalistul din România. Video viral pe facebook

Aflat pentru câteva zile în țara noastră, prezentatorul din România Dan Negru laudă Chișinăul, într-un video postat pe pagina sa de facebook. Jurnalistul laudă decizia autorităților pentru interzicerea unor anumite tipuri de reclamă și susține că Moldova este astfel la nivelul Germaniei sau Angliei.

,,Am vrut să vă arăt clădirile din centul orașului.

Oriunde te uiți, pe orice clădire, nu o sa vezi niciunde, nicio reclamă la pariuri sportive sau la jocuri de noroc. Și asta pentru că încă din 2021 Parlamentul din Moldova a votat o lege care interzice publicitatea la toate tipurile de jocuri de noroc la televiziune, la radio sau pe panouri stradale.

La noi e exact invers. Toate clădirile din centrele marilor orașe sunt ,,vândute norocului”. Uite aici! N-o să vezi niciunde vreo reclamă la pariuri sportive”, declară jurnalistul român în video-ul său, aratându-se surprins și dând țara noastră drept exemplu de urmat.

,,La ei se poate!”.

Familia Cârnaț, casă cu 15 camere, piscină și tiroliană. Cum arată pe interior locuința familiei cu nouă copii

Fericiți și împliniți, soții Cârnaț și cei nouă copii ai lor și-au împlinit visul mult așteptat după ce recent s-au mutat la casă nouă. Locuința este una spațioasă și luminoasă construită pentru confortul fiecărui membru al familiei, dar și al oaspeților care vor păși pragul casei. Într-un reportaj pentru emisiunea ,,La Măruță”, Marina și Teodor au dezvăluit în premieră imagini din noul lor cămin dotat cu 15 camere.

,,Noi am avut casă mare, casa aceasta avea 650 de metri pătrați, dar nu era pentru familia noastră, ne gândeam fie să o vindem pe aceasta și să ne mutăm în altă parte, fie să o renovăm pe aceasta. Până la urmă nu am dat greș, am decis să renovăm casa care se afla în colț și am făcut-o după necesitățile familiei noastre. Noi am făcut pentru fiecare copil câte un dormitor, 9 și al zecelea pentru noi, dar am mai făcut de rezervă încă patru”, au declarat soții într-un interviu realizat de reporterii emisiunii ,,La Măruță”.

Locuința de 650 metri pătrați, concepută cu parter, etaj și mansardă, este dotată cu 15 băi, tiroliană pentru copii, o terasă imensă, dar și saună și piscină. Mai multe detalii curioase pot fi aflate în interviul de mai jos:

Este bine ca părul să fie murdar sau curat, înainte de vopsire? Află de la un specialist care este recomandarea

Pentru a veni în întâmpinarea tuturor femeilor care își pun aceasta întrebare, un specialist a fost extrem de clar în YouTube-ul său, în ceea ce privește această situație.

Cum este cel mai bine să faceți atunci când vreți să vopsiți parul. Mitul părului murdar înainte de a aplica vopseaua, este bun sau nu?

Nu vă spălați părul înainte de a-l vopsi, pentru că această o acumulare de uleiuri și produse de coafat, vă pot proteja scalpul de iritația ce poate apărea din cauza substanțelor chimice. Totuși, țineți cont că părul nu trebuie să fie murdar. De preferat ar fi, conform specialiștilor, să fie nespălat de 1 – 2 zile.

Dacă este proaspăt spălat, nu ajută în procesul de vopsire pentru că este mai alunecos și neted, ceea ce poate face dificilă vopsirea.

“Oare e bine să mă spăl înainte să mă vopsesc sau nu? Mitul general este cumva că e bine să nu te speli pe cap când te vopsești. Este parțial adevărat. Vreau să facem un pic de curățenie că să înțelegeți ce și cum glandele seboree secretă sebum. Acesta se distribuie atât pe firul de păr, cât și la nivelul pielii capului. Rolul lui este pe de o parte de a lubrifia fibra capilară, pe de cealaltă parte, de a menține un microclimat sănătos la nivelul pielii capului.

Dacă au trecut 2 zile și ai puțin sebum acolo, este în regula, să te vopsești. Dacă a trecut o săptămână sau mai mult, nu este în regula să te vopsești. De ce? Pentru că dacă este prea mult sebum, acesta va împiedica procesul corect de vopsire. Eu recomand că atunci când te vopsești, în special când faci blonduri, să nu stai o săptămână nespălată pe cap, pentru că oricum nu contează.

Real, contează și nu atât de mult pentru cap, pentru pielea capului, cât pentru firul de păr. Dacă este prea încărcat și puneți produse de colorare, produsele de colorare nu vor reuși să funcționeze așa cum trebuie. Deci rugămintea mea este să lași 1- 2 zile după ce te-ai spălat pe cap, înainte să îți vopsești rădăcina, dar nu mai mult. Nu ai nevoie de mai mult.

Ai nevoie de 1 sau 2 zile, pentru acest strat de protecție la nivelul pielii capului”, a specificat Sorin Stratulat.

Specialistul a precizat că inclusiv produsele de vopsire a părului au evoluat foarte mult și nici nu se mai simt că au fost aplicate pe podoaba capilară. Practic, acest mit cumva dispare în zilele noastre pentru că în trecut, într-adevăr, erau situații când unele persoane aveau usturimi la nivelul scalpului.

Totuși, este important de ținut cont atunci când vă vopsiți, dar părul este plin de produse de styling. Daca sunteți în această situație, părul trebuie spălat înainte.

“Deci îngrijirea este o etapă firească și înainte să colorezi părul. Repet 1- 2 zile, puteți fără niciun fel de problemă să stați, dar dacă ați abuzat de produse sau dacă aveți un exces foarte mare de sebum, atunci sfatul meu este să curățați și după aceea să vopsiți. După ce ați colorat părul, este foarte important ce urmează. Să adaptați rutina de îngrijire la noile nevoi ale părului vostru.” a spus specialistul.

Ce nu trebuie să faci după ce ți-ai vopsit părul. Îngrijirea parului vopsit

Regula numărul unu. Primul lucru pe care nu trebuie să îl faci după ce ți-ai vopsit părul, este să nu îl speli în următoarele 48 de ore. Trebuie neapărat să acordați părului acel timp pentru a capta cu adevărat acea culoare, mai ales dacă v-ați deschis părul. Nu contează nivelul de deschidere.

Regula numărul doi. Este necesar să folosiți un șampon pentru păr colorat, potrivit pentru culoarea pe care ați obținut-o. În comerț există multe șampoane care sunt speciale pentru părul proaspăt vopsit, care îl vor ajuta să își mențină reflexul destul de vibrant, până la următoarea colorare. Acest lucru se vede cel mai bine la blonde sau roșcate.

Regula numărul trei. Atunci când faceți clătirea părului, încercați să nu folosiți apa fierbinte, ci puțin mai rece. Acest proces va face să închidă repede cuticula firului de păr și vopseaua nu se pierde cu ușurință. 

Regula numărul patru. Nu lăsați rădăcinile nevopsite pentru o perioadă îndelungată de timp. Este o regulă clară în special recomandată de specialiști, mai ales dacă vorbim despre blonde. Aceea de a se vopsi la 3 săptămâni. În tot acest proces nu trebuie decât să vopsiți rădăcina părului și nu includeți și lungimea.

Regula numărul cinci. Ultimul sfat ar fi să nu exagerați cu utilizarea ustensilelor pentru coafarea parului, in special feonul si periile pe bază de căldură. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

sursa