În Italia a fost descoperit medicamentul care distruge Covid-19. Un bărbat de 79 de ani, vindecat

„Avem primul pacient vindecat cu adevărat, care a fost tratat cu medicamentul experimental Remdesivir”, a anunţat şeful clinicii de boli infecţioase de la Policlinica San Martino din Genova, Matteo Bassetti, la conferinţa de presă despre situaţia de urgenţă coronavirus.

separator
Tratamentul a început pe 7 martie, iar pacientul în vârstă de 79 de ani a făcut deja două teste care au ieşit negative.

„El se va întoarce în casa sa din Lombardia în curând şi acest lucru ne-a făcut să exultăm destul de mult: medicamentul pare să funcţioneze. Avem alţi pacienţi în tratament”, a spus Bassetti, conform realitatea.net.

Remdesivir este medicamentul antiviral de generație nouă, cu cel mai mare potențial terapeutic.

Conform documentului OMS care vizează moleculele prioritate în studierea COVID-19, candidatul cel mai promițător este Remdesivir, care a fost descris și de către Bruce Aylward, directorul general adjunct al OMS, drept tratamentul experimental cu cele mai mari șanse de reușită.

Remdesivir este un analog nucleotidic, care acționează împotriva SARS-CoV-2 prin inhibarea ARN-polimerazei și are următoarele avantaje: spectru larg antiviral; eficiență împotriva coronavirusurilor, atât în studiile in vitro, cât și in vivo; profilul de siguranță demonstrat în studiile asupra virusului Ebola; eficiență superioară combinației Lopinavir / Ritonavir / IFNbeta în studiile pe modele animale.

Un medicament împotriva malariei și-a demonstrat eficiența în tratamentul Covid-19, potrivit experților din Franța
Articolul anterior
Mai multe curse interurbane de microbuze și-au sistat activitatea
Articolul următor
Alte articole interesante