În Marea Britanie, apare testul pentru coronavirus care îți dă rezultatul în 15 minute și poate fi făcut acasă

Mii de teste la domiciliu de 15 minute pentru coronavirus vor fi furnizate de Amazon persoanelor care se auto-izolează cu simptome sau vor fi puse la vânzare liberă în câteva zile, potrivit Serviciului Public de Sănătate englez – Public Health England (PHE), într-o mișcare care ar putea restabili pentru mulți oameni o aparentă stare de normalitate, scrie The Guardian.

separator
Profesorul Sharon Peacock, directorul serviciului național de infecții la PHE, a declarat parlamentarilor din cadrul Comitetului de știință și tehnologie că testarea în masă în Marea Britanie va fi posibilă până săptămâna viitoare.

Guvernul britanic a cumpărat teste de 3.5 milioane, pe care secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, le-a menționat marți, fără nici o sugestie că acestea vor fi disponibile publicului atât de repede. În plus, alte milioane de teste vor mai fi comandate.

Testul, care arată ca un test de sarcină și implică înțeparea degetului pentru a produce o picătură de sânge, care este apoi analizată de dispozitiv, va fi validat mai întâi la Oxford pentru a se asigura că funcționează la fel de bine, precum speră oamenii de știință. Asta se va întâmpla săptămâna aceasta, a spus Peacock, iar apoi va fi disponibil pentru testarea lucrătorilor din domeniul sănătății și, de asemenea, a publicului larg.

„Mai multe milioane de teste au fost achiziționate pentru utilizare. Acestea sunt produse noi. Trebuie să fim clar că funcționează așa cum se pretinde că o fac ”, a spus aceasta. „După ce au fost testate săptămâna aceasta, o parte a testelor vor fi distribuite în comunitate.”, a adăugat Peacock.

Amazon a acceptat să efectueze distribuția, iar testele vor fi, de asemenea, puse la vânzare în farmacii, scrie Libertatea, cu referire la sursa citată.

O femeie a murit, după ce s-ar fi aruncat în gol de la etajul 16 al unui bloc de locuințe
Articolul anterior
Păstrează distanța! Audi și Volkswagen și-au schimbat temporar logo-urile
Articolul următor
Alte articole interesante