În Moldova au ajuns primele 7.000 de doze de vaccin antigripal, achiziționate din Rusia

Primele 7.000 de doze de vaccin antigripal din lotul de 100.000 doze, achiziționate din Federația Rusă, au ajuns în R. Moldova.

separator

Totodată, potrivit Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, alte 100.000 de doze urmează a fi livrate în țară, în următoarele zile.

Este vorba despre 85.000 de doze, oferite cu titlu de donație din partea Statelor Unite ale Americii și 15.000 de doze achiziționate de către Republica Moldova prin intermediul UNICEF.

„Vaccinul antigripal este tetravalent, are 4 componente și este recomandat de OMS. Acesta va fi distribuit instituțiilor medico-sanitare publice, pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere a contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire (lucrători medicali, bolnavii cu boli cronice, angajații din cadrul trupelor de carabinieri și grăniceri, Serviciului Situații Excepționale și Serviciului Vamal, personalul din instituțiile de asistență socială, copiii din Centre de plasament, etc.)”, anunță reprezentanții Ministerului.

De asemenea, MSMPS informează că, imunizarea cu vaccin antigripal este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și evitarea complicațiilor si recomandă persoanelor din categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să se vaccineze.

Vaccinul antigripal este oferit gratuit.

Săptămâna viitoare vine înghețul. Vezi cum va fi vremea în zilele următoare!
Articolul anterior
Pentru turul II al alegerilor prezidențiale au fost tipărite cu peste 115 mii de buletine de vot mai mult
Articolul următor
Alte articole interesante