În Moldova, deocamdată, nu ar fi fost depistată noua tulpină a Coronavirusului

În Republica Moldova nu a fost depistată, deocamdată, noua tulpină a SARS-CoV-2, originară din Marea Britanie și care s-a răspândit deja în mai multe țări.

Despre acest lucru a informat șeful-adjunct al Direcției municipale Protecție Socială și Sănătate, Boris Gâlcă, în cadrul unor audieri organizate de Consiliul Municipal Chișinău, transmite Radio Chișinău.

Nu avem evidențe clinice și simptome pentru această tulpină. Cert este că, persoanele care se întorc din Marea Britanie obligatoriu trebuie să stea în carantină.

Boris Gâlcă a menționat că situația epidemiologică în municipiul Chișinău rămâne în continuare foarte gravă. Deși, în ultimele zece zile se observă o slabă tendință de diminuare a numărului de cazuri noi, pe de altă parte se atestă creșterea gravității cazurilor.

În continuare paturi libere în terapie intensivă nu sunt și aceasta este cea mai mare provocare cu toate că am sporit de două ori capacitatea secțiilor de terapie intensivă, a adăugat șeful-adjunct al Direcției municipale Protecție Socială și Sănătate.

De la începutul pandemiei de COVID-19, în municipiul Chișinău au fost confirmate peste 60 de mii de cazuri de infectări și aproape 1000 de decese provocate de complicațiile bolii.

Video! Natalia Gordienko e muza regelui Filip Kirkorov în noul film de Revelion lansat în Rusia
Articolul anterior
Nata Albot: ,,2020 nu m-a învățat cum să mă distanțez de oameni, ci m-a învățat cum să mă apropii de copiii mei”
Articolul următor
Alte articole interesante