În Moldova sunt aprobate primele studii clinice privind tratamentul infecției Covid-19 cu noi medicamente de sinteză

Comisia Medicamentului pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a aprobat astăzi, în regim prioritar, primele studii clinice pe SARS CoV-2 (COVID-19), care prevăd administrarea produsului de investigație clinică la pacienții în stare de gravitate moderat-severă.

separator

Potrivit Serviciului de presă al AMDM, primul studiu clinic este demarat de către reprezentanța europeană a unei companii farmaceutice cu renume mondial din SUA, specializată în dezvoltarea moleculelor noi, care propun cercetarea clinică a unui medicament inovativ pentru tratamentul leziunii pulmonare acute asociate cu COVID-19, transmite moldpres.md.

Studiul se va desfășura în cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” sub conducerea profesorului universitar Victor Cojocaru.

Cel de-al doilea studiu se va desfășura, la fel, în cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și este inițiat de o companie americană de biotehnologie, având ca produs de investigație un medicament de generație nouă, care a demonstrat o activitate antivirală promițătoare împotriva mai multor coronavirusuri umane.

Studii analogice sunt desfășurate în mai multe țări precum SUA, Belgia, Finlanda, Suedia, Marea Britanie și România.

Circa 10 mii de copii au fost înscriși în clasa întâi, în școlile din municipiul Chișinău
Articolul anterior
Cireșe și vișine din Moldova, refuzate în Rusia pentru că ar fi fost contaminate cu dăunători
Articolul următor
Alte articole interesante