Expert: În România, transportul în comun este principala sursă de transmitere a virusului în momentul de faţă

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a declarat că în acest moment, în România, principala sursă de transmitere a COVID-19 o reprezintă transportul în comun.

separator

”Transportul este principala sursă de transmitere a bolii în momentul de faţă. Transportul public, transportul în comun. Mijloacele de transport sunt maxime pe parcursul celor 3 ore necesare transportului la locul de muncă şi bineînțeles la întoarcere”, a afirmat expertul.

Acesta consideră că închiderea școlilor nu a avut efectul scontat de autorități, anume reducerea cazurilor de COVID-19.

”Noi am închis şcolile. Spuneţi-mi în ce ţară din Uniunea Europeană şcolile, din clasa I până într-a VIII-a, sunt închise. De ce? Pentru că nu s-a evaluat impactul deschiderii şcolilor. Suntem la două săptămâni de la închiderea şcolilor. Vi se pare că a scăzut numărul de cazuri? Deci, este clar că şcolile nu au avut o influenţă importantă în ceea ce priveşte numărul de cazuri”, a mai precizat Alexandru Rafila, conform libertatea.ro.

Afirmațiile reprezentantului României la OMS vin în contextul în care România s-a apropiat de 10.000 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore.

Angela Merkel a anunțat cât timp vor exista restricţii în Germania
Articolul anterior
SUA: Doi soți moldoveni și-au transformat restaurantul în secție de votare
Articolul următor
Alte articole interesante