În SUA au început primele teste pe oameni pentru un medicament împotriva coronavirusului

Oficialii americani din domeniul Sănătății au anunțat marți că au început primele teste clinice pentru un tratament împotriva coronaviruslui, după ce directorul Centrului Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii a avertizat că izbucnirea epidemiei de coronavirus în SUA este iminentă, scrie CNN.

separator
Donald Trump se adresează miercuri națiunii pe subiectul coronavirus.

Până în prezent nu există niciun tratament sau vaccin împotriva virusului care a ucis peste 2700 de persoane în China continentală și a infectat aproximativ 80.000 de oameni, la nivel mondial, în ultimele două luni. În Statele Unite există deja 57 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, au declarat oficiali din cadrul Departamentului de Sănătate, însă se preconizează că acest număr va crește.

„Ne așteptăm ca virusul să se răspândească în SUA. Nu se mai pune problema dacă se va întâmpla sau nu, ci cât de curând și câte persoane vor fi afectate”, a declarat Nancy Messonnier, directorul Centrului Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii.

În prezent, nu există medicamente specifice aprobate de Administrația americană pentru Alimente și Medicamente pentru a trata noul coronavirus. Fără un astfel de tratament, SUA s-ar putea confrunta cu o rată a mortalității din cauza coronaviruslui similară cu cea din China, a avertizat un medic de top în domeniul bolilor infecțioase.

Astfel, Centrul Medical al Universității Nebraska a demarat primul studiu clinic pentru evaluarea eficienței medicamentului antiviral, remdesivir, potrivit reprezentanților Institutului Național de Sănătate. Primul participant este un american care a fost evacuat de pe vasul de croazieră Diamond Princess.

Pacienții testați vor primi 200 de miligrame de remdesivir intravenos când vor fi înscriși în studiu, apoi le vor mai fi administrate alte 100 de miligrame în timpul spitalizării, după 10 zile. Un alt grup va primi o soluție care seamănă cu remdesivir, dar conține doar ingrediente inactive, au mai specificat reprezentanții NIH.

sursa: www.digi24.ro

În atenția cadrelor didactice, elevilor și părinților. Setul de manuale școlare electronice a fost actualizat
Articolul anterior
La 6 ani, Theodor face calcul japonez mental. Băiețelul a obținut Golden Buzz la ,,Românii au Talent”
Articolul următor
Alte articole interesante