Încă 1.000 de teste pentru coronavirus urmează să ajungă în Republica Moldova

Singurul laborator din ţară unde se fac teste pentru COVID-19, acreditat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, este cel din gestiunea Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică, susține ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu.

separator
De asemnea, autoritățile dau asigurări că, în prezent, sunt suficiente kit-uri de teste pentru coronavirus şi că, în curând, în ţară vor mai ajunge încă o mie de teste de la OMS.

„Atenţie la aceste teste care se aplică. Noi coordonăm toate testele la care vor fi aplicate doar cu OMS pentru că este vorba de teste corespunzătoare, autorizate, teste care sunt adaptate şi la condițiile laboratorului. Testele care sunt aplicate de Agenția Națională de Sănătate Publică nu că doar au fost oferite de OMS, dar sunt autorizate de şi să nu uităm că este un laborator, care este acreditat de OMS. Îmi pare foarte rău că sunt unii oameni de afaceri care pe situația vizată îşi fac activitatea economică”, a precizat Dumbrăveanu.

Ministrul Sănătăţii a vorbit şi despre măsurile de protecţie împotriva COVID-19. Autorităţile ne îndeamnă în continuare să evităm locurile aglomerate,să ne spălăm pe mâini şi păstrăm distanţa unii faţă de alţii. Chiar şi aşa, pieţele agroalimentare, de exemplu, nu vor fi închise, spune Viorica Dumbrăveanu. Astfel, unul dintre cele mai aglomerate locuri din ţară – Piaţa Centrală din Capitală – va rămâne în continuare deschisă.

sursa: www.publika.md

Mai mulți moldoveni, blocați pe Aeroportul din Roma. Nu pot reveni acasă
Articolul anterior
Coronavirus: Autorităţile din Kiev închid şcolile, centrele comerciale şi interzic evenimentele publice
Articolul următor
Alte articole interesante