Încă două cazuri noi de coronavirus, confirmate în Moldova

În Moldova au fost confirmate încă doua cazuri noi de coronavirus.

separator
Ministrul Educației, Viorica Dumbrăveanu:

Una din persoane este o doamnă care s-a aflat pe 5 zile în Italia. Ea a venit acasă s-a adresesat la medic, dar nu a respectat tratamentul şi a luat singură medicamente şi şi-a destabilizat boala. Ea a chemat deja ambulanţa.

Fac apel la cei care au venit din Italia. Noi vorbim deja de câteva săptămâni despre faptul ca în momentul în care aţi venit din situaţii de risc, vă rugăm să aplicaţi regimul de autoizolare. Adresaţi-vă la medicul de familie. În cazul în care aveţi probleme de sănătate sunaţi la 112. Persoanele care au venit din Italia, China, Iran şi altele nu vă îndemnăm să vă adresaţi la medicul de familie, dar la serviciul 112.

Cunoaşteţi că sunt aplicate mai multe restricţii de a limita şi interzice manifestaţiile cu mai mult de 50 de persoane. Comisia va lua decizia de a sista activitatea şcolilor de mâine. Am un îndemn pentru părinţi, sunt şi eu mamă şi am şi eu doi copii. Vacanţa nu presupune să îi lăsăm fără supraveghere. Vacanţa înseamnă monitorizarea lor. Evităm autotratamentele şi apelaţi la medicul de familie. Apelaţi serviciul 112.

Persoanele infectate: Sunt două persoane de 60 de ani, ele nu se cunosc. Persoanele de vârstă înaintată au cele mai mari riscuri. Sunt persoane care se află în izolare.

sursa: www.publika.md

De maine grădiniţele şi scolile vor fi închise până săptămâna viitoare inclusiv
Articolul anterior
Spre atenția moldovenilor! România suspendă traficul rutier de persoane din și spre Italia
Articolul următor
Alte articole interesante