Încă un caz de gripă, confirmat în Moldova

Potrivit responsabililor din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, pe data de 23 octombrie a fost depistat un alt caz de gripă în Moldova. Este vorba despre o femeie de 37 de ani din raionul Ialoveni.

Ștefan Gheorghiță, șeful Secției supravegherea și controlul gripei și infecțiilor respiratorii virale din cadrul ANSP, spune că în viitor vom înregistra și mai multe cazuri de gripă, întrucât oamenii circulă mai mult, transmite sănătateinfo.md.

„Nu am avut gripă în sezonul 2020-2021 și foarte puține cazuri înregistrate în regiunea europeană. Asta se explică prin faptul că circulația virusurilor gripale nu a fost atât de intensă în regiunea europeană. Măsurile, care au fost aplicate în perioada pandemică au fost mult mai dure ca măsurile aplicate în cazul gripei sezoniere. 

De asemenea, o parte din populația cu risc sporit de îmbolnăvire s-a vaccinat. Oamenii, o parte se protejează, o parte nu. Acum s-a intensificat circulația virusurilor gripale în lume și în regiunea europeană, de asta și noi, în ultimele 2 săptămâni, am depistat 2 persoane cu gripă”, a declarat pentru Sănătate INFO, Ștefan Gheorghiță.

Săptămâna trecută, a fost înregistrat primul caz de gripă din acest an, dar și din ultimii doi ani. Este vorba despre un tânăr de 18 ani din orașul Soroca.

Regelui Mihai al României ar fi împlinit astăzi 100 de ani
Articolul anterior
Zeci de milioane de mănuși medicale folosite au fost vândute ca noi în SUA, în plină pandemie, de o firmă din Thailanda
Articolul următor
Alte articole interesante