Încă un medicament pentru tratamentul Covid-19 va ajunge în Moldova

Încă un medicament pentru tratarea pacienților cu COVID-19 va ajunge, în această săptămână, în Republica Moldova.

Este vorba despre preparatul Regeneron, aflat încă în faza studiilor clinice, dar care, potrivit cercetătorilor americani, este destul de eficient în lupta cu noul coronavirus, transmite publika.md. Și Donal Trump, președintele SUA recent infectat cu Covid-19, a fost tratat cu acest medicament.

Potrivit directorului Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, în ţara noastră vor fi aduse 300 de doze din SUA.

Eremei Priseajniuc, directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale: „Este un medicament sub formă de soluţie injectabilă care se administrează o singură doză la un pacient infectat cu COVID-19. Acest produs reprezintă anticorpi monoclonali, este un cocktail de anticorpi care în condiţii de laborator a demonstrat că aceşti doi anticorpi care sunt combinaţi distrug coronavirusul”.

Şeful Agenţiei Medicamentului susţine că preparatul este produs de o companie americană, în colaborare cu una germană. Primele doze au fost oferite gratuit ţării noastre, întrucât cercetările de laborator nu au fost finalizate, iar medicamentul nu este încă în vânzare. Deocamdată, nu se ştie cât va costa o fiolă, dar în Republica Moldova preparatul va fi administrat nu doar pacienţilor cu COVID-19 internaţi la Spitalul Republican, ci şi celor care au interacționat cu bolnavii, fapt ce ar putea preveni infectarea acestora.

Eremei Priseajniuc, directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale: „Zilele acestea a fost semnat permisiunea de import pentru prima tranşă de circa 300 de doze care vor veni din Statele Unite ale Americii, din partea companiei Regeneron, după urmează imediat să înceapă acele studii clinice care se derulează, după cum am menţionat pe platforma Spitalului Clinic Republican ‘Timofei Moșneaga’”.

Cât priveşte preparatul Remdisivir, care săptămâna trecută a ajuns în Moldova, Eremei Priseajniuc a precizat că acesta încă nu este utilizat în instituțiile medicale cu profil COVID, deoarece nu au fost finalizate toate procedurile de autorizare.

Alertă! Cod Galben de ploi puternice și vijelie, în toată țara
Articolul anterior
1.062 cazuri noi de Covid-19, confirmate în ultimele 24 ore
Articolul următor
Alte articole interesante