Incontinența urinară la femei nu este o condamnare!

Multe femei pierd involuntar cantități mici de urină în anumite situații, atunci când râd, tușesc sau fac sport. Când această pierdere devine frecventă sau suficient de supărătoare astfel încât să creeze un disconfort, se constată incontinența urinară sau pierderea controlului vezicii urinare. Ce este incontinența urinară (IU)?

separator

O definiție sugestivă a incontinenței urinare este “pierderea de urină pe cale naturală, la un moment nepotrivit și într-un loc nepotrivit”.

Cât de frecventă este IU?

Se estimează că IU afectează mai mult de 55% din populația feminină din Europa și poate să apară la toate vârstele. Deși este o afecțiune atât de frecventă, multe femei suferă de incontinență urinară și ezită să ceară ajutorul specialistului urolog. Ideea că IU este un proces natural al îmbătrânirii sau o consecință a nașterilor repetate, combinată cu starea de jenă, le descurajează să ceară ajutor specializat.

Din punct de vedere psihologic și social, IU reprezintă un handicap cu implicații asupra calității vieții personale și sociale. În absența unui tratament adecvat, pacienta își limitează activitățile fizice, viața socială și profesională, iar viața sexuală i se deteriorează. Datorită temerii că micțiunea poate să apară în situații stânjenitoare, pacienta poate dezvolta anxietate sau depresie.

Care sunt cauzele IU?

Există mai mulți factori care contribuie la incontinență. La femei, IU este mai frecventă comparativ cu IU la bărbați ca urmare a predispoziției anatomice (de ex., uretră scurtă), precum și unor evenimente fiziologice hormonale, cum ar fi fluctuațiile hormonale legate de ciclul menstrual, menopauza și nașterile multiple pe cale naturală. Alte cauze sunt: slăbirea musculaturii perineului și a sfincterelor, operații efectuate la nivelul pelvisului sau perineului (histerectomie, fractura de bazin), tusea cronică, diabetul, obezitatea, sedentarismul sau vârsta înaintată. Deși frecvența crește odată cu vârsta, IU nu trebuie să fie considerată apanajul vârstei înaintate.

Absorbante pentru incontinenţă

Produsele absorbante pentru incontinenţă concepute special pentru incontinenţă urinară sunt cele mai populare produse printre pacienţi, pentru protecţia împotriva pierderii de urină.

Gama TENA Lady vă oferă protecţie triplă pentru scurgeri, mirosuri neplăcute şi umezeală. Vă ajută să menţineţi senzaţia de prospeţime, siguranţă şi încredere atât ziua cât şi noaptea.

TENA Lady Absorbante pentru incontinenţă, cu reducere 15%

Produsele absorbante concepute special pentru incontinenţă urinară sunt cele mai populare produse printre pacienţi, pentru protecţia împotriva pierderii de urină.

Protecție triplă TENA:

  • absorbția rapidă și protecție contra scurgerilor
  • sistem de neutralizare a mirosului Fresh Odour Control
  • forma anatomică a absorbantului asigură confort și siguranță

Important! Promoția este valabilă în perioada 1 – 30 noiembrie în rețeaua ,,Farmacia Familiei”!

Video. O moldoveancă participă la ,,Vocea Portugaliei”! Vezi cum i-a cucerit pe jurați
Articolul anterior
Ziua mondială de luptă împotriva Pneumoniei este marcată astăzi!
Articolul următor
Alte articole interesante