India a lansat primul medicament cu ,,rezultate excelente” în tratarea pacienților Covid-19

Ministrul Sănătății, dr. Harsh Vardhan, a anunțat că a lansat primul lot de medicamente anti-Covid 2DG sub formă de pastile dezvoltat de Organizația de Cercetare și Dezvoltare a Apărării (DRDO).

DRDO 2-DG este un medicament cu efect antiviral care reduce, la modul practic, dependența pacienților de oxigen și contribuie la o recuperare mai rapidă.

Aşadar, a fost lansat primul lot de medicamente 2-deoxi-D-Glucoză pentru tratarea pacienților cu Covid-19. Medicamentul a fost dezvoltat de Organizația de Cercetare și Dezvoltare a Apărării (DRDO) în colaborare cu Laboratoarele Dr Reddy (DRL).

„Cu sprijinul DRDO și a conducerii ministrului Apărării Uniunii Rajnath Singh, acest medicament anti-COVID 2DG este primul nostru rezultat bazat pe cercetare în lupta împotriva Covid-19. Acesta va reduce timpul de recuperare și dependența de oxigen”, a declarat dr. Vardhan.

Medicamentul ar putea schimba jocul în lupta împotriva pandemiei: ajută la recuperarea mai rapidă a pacienților internați și reduce dependența de oxigen.

Conform unui raport PTI, rezultatele studiilor clinice au arătat că această moleculă ajută la recuperarea mai rapidă a pacienților spitalizați și reduce dependența suplimentară de oxigen. Un număr mai mare de pacienți tratați cu 2-DG au prezentat conversie negativă RT-PCR la pacienții cu COVID.

În aprilie 2020, în timpul primului val de pandemie, oamenii de știință INMAS-DRDO au efectuat experimente de laborator cu ajutorul Centrului pentru Biologie Celulară și Moleculară (CCMB), Hyderabad, și au constatat că această moleculă funcționează eficient împotriva virusului SARS-CoV-2 și inhibă creșterea virală.

Pe baza acestor rezultate, Organizația Centrală de Control al Medicamentului (CDSCO) pentru Controlul General al Medicamentelor din India (DCGI) a permis studiul clinic de fază II a 2-DG la pacienții cu COVID-19 în mai 2020.

Rezultate excelente şi în faza II de studiu

Dr. Harsh Vardhan a spus că sub conducerea prim-ministrului Narendra Modi, DRDO a jucat un rol important în lupta împotriva Covid-19: „Nu doar pentru India… sper că va servi în lupta împotriva Covid, la nivel global, în zilele următoare. Mulțumesc și felicit DRDO și oamenii de știință”. a mai adăugat el.

DRDO, împreună cu partenerul său industrial DRL, Hyderabad, a început studiile clinice pentru a testa siguranța și eficacitatea medicamentului la pacienții cu COVID-19.

În studiile de fază II (inclusiv dozarea) efectuate în perioada mai-octombrie 2020, medicamentul s-a dovedit a fi sigur la pacienții cu COVID-19 și a arătat o îmbunătățire semnificativă a recuperării lor.

Faza II a fost efectuată în șase spitale, iar faza II-b (variație a dozei) a fost efectuată la 11 spitale din toată țara. Studiul de faza II a fost efectuat pe 110 pacienți, informează indiatvnews.

sursa

Cod roșu, anulat în Chișinău. Purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie
Articolul anterior
Nata Albot se retrage de pe lista partidului PAS pentru anticipatele din 11 iulie
Articolul următor
Alte articole interesante