Ingrediente din care să prepari o ,,aspirină naturală” contra febrei, durerii și inflamației

Aspirina este unul din cele mai vechi medicamente anti-inflamatoare non-steroidiene, din familia salicilaților, folosit în răceală, întrucât aceasta are acțiune antipretică (scade febra), antiinflamatoare și ușor analgezică. Totuși, în caz de răceală nu este recomandat să folosești antiinflamatoare chimice, cel mai potrivit este să lași infecția să producă anticorpi cu acțiune protectoare îndelungată. În schimb, în caz de răceală și gripă poți folosi remedii naturale care conțin compuși analogici acidului acetilsalicic (aspirina).

separator
Spre deosebire de aspirina de sinteză, cea naturală, un amestec natural de săruri ale acidului salicilic, este foarte blândă cu stomacul și sistemul digestiv. Urmatoarelele preparate conțin salicilați naturali, care reduc febra și inflamația și distrug infecțiile.

Sucul de grapefruit

Grapefruitul conține niște derivați ai acidului salicilic, substanțe cu o acțiune foarte asemănătoare cu aspirina, dar fără efectele adverse ale acesteia. Sucul obținut din fructul proaspăt are efecte antiinfecțioase, stimulează imunitatea prin concentrația mare de vitamina C. De asemenea, ameliorează anumite simptome ale gripei, precum durerile de cap, durerile musculare, senzația de vertij, astenia.

În răceli (infecții gripale), se bea trei zile la rând câte o jumătate de litru de suc proaspăt stors de grapefruit, în reprize. Remediul este și mai eficient dacă se pune în el suc de portocale, în proporții egale.

Decoctul de scoarță de salcie

Se va administra cu prudență în cazul tulburărilor de coagulare a sângelui, afecțiunilor renale și hepatice severe, ulcerului gastro-duodenal. Într-un pahar (200 ml) de apă se pun 2 lingurițe de pulbere de scoartă de salcie și se lasă la macerat vreme de 6-8 ore, la temperatura camerei, după care se strecoară.

Maceratul obținut se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe vreme de 5 minute cu 200 ml de apă, după care se lasă la răcit. În final, se combină cele două extracte. Preparatul obținut se va administra pe parcursul unei zile. Are efecte de diminuare a febrei, ameliorează durerile de spate, durerile de cap produse de curenții de aer reci, de viroze, de oboseală, etc.

Ceai de frunze de crețuşcă sau răchiţan

În tulpinile și frunzele lor există cantități apreciabile de salicilați, care pot fi extrași în infuzia combinată, care ȋmbină extracția la rece cu cea la cald, conservându-se astfel principiile active.

1-2 lingurițe de părți aeriene mărunțite se lasă la înmuiat într-o jumătate de cană de apă, de seara până dimineața, când se filtrează. Maceratul se pune deoparte, iar pulberea rămasă se opăreşte cu ȋncă o jumătate de cană de apă fierbinte, după care se lasă la răcit 20 minute și se filtrează. Se combină cele două extracte. Se beau 3 căni pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă.

Precauții: persoanelor sensibile la aspirina de sinteză, precum și femeilor ȋnsărcinate sau care alăptează, trebuie să consume salicilați naturali în cantități mai mici.

sursa

Prezentatoarea TV Felicia Sîrbu își vinde hainele la un târg caritabil
Articolul anterior
O mai recunoști pe Angelina Jolie?
Articolul următor
Alte articole interesante