Inhalatorul pe care îl poți lua oriunde

Alergiile sau infecțiile respiratorii ușoare pot da peste cap zilele de odihnă, importante evenimente programate sau chiar vacanțele. În plus, unele afecțiuni pot cauza probleme digestive, motiv pentru care administrarea de medicamente lichide sau siropuri devine, practic, imposibilă. În aceste cazuri, un inhalator este dispozitivul medical care îți poate veni rapid în ajutor!

separator

Inhalatorul manual de la brandul elvețian Rossmax este soluția perfectă pentru a acționa rapid și eficient în cazul unor infecții repiratorii sau alergii, indiferent că vă aflați acasă, la serviciu sau în drum spre mare. Acesta este compact și universal pentru toți inhalatorii cu doze măsurate de aerosoli, prescriși în mod obișnuit de către medici.

Aero Dispenserul Rossmax este dotat cu o supapă unidirecțională eficientă pentru inhalare și exalare. Camera este antistatică, ceea ce reduce semnificativ aderența medicamentului de pereții acesteia și facilitează inclusiv și întreținerea dispozitivului medical. În plus, ajutajul dispune de un capac, ce protejează interiorul de praf și alte reziduuri.

Dispozitivul este ușor de folosit. Scoateți capacul de pe ajutaj și îmbrăcați masca fină, din silicon, pe care o puneți pe nas sigură. La capătul celălalt se cuplează inhalator dozator prescris de medic. După un puf din inhalatorul dozator, se inspiră aerosolii încet și adânc, cu reținerea respirației pentru 5-10 secunde, apoi se expiră. Numărul de pufuri și inspirații se vor indică de către medic, împreună cu rețeta pentru medicamentul ce va fi utilizat.

Inhalatorul manual elevețian dispune de măști de diferite mărimi, astfel acesta poate fi utilizat atât pentru maturi, cât și pentru copii. În plus, procedurile nu sunt de lungă durata, nu produc zgomote, fapt ce-i convinge și pe cei mici să le accepte mai ușor.

După fiecare utilizare e suficient doar să spălați dispozitivul cu apă caldă și detergent lichid și să-l uscați la aer liber.

Rossmax este unul dintre liderii mondial la capitolul tehnologie medicală și standarde de calitate.

Poți achiziționa Inhalatorul manual Rossmax cu supapă și cameră de aer pe farmacie.md!

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

Acum acneea nu mai e o problemă!
Articolul anterior
Fiul Tinei Turner s-a sinucis!
Articolul următor