Intoxicația în masă de la Soroca: cele 55 de persoane internate s-au infectat cu bacteria Salmonella

În probele prelevate din bucatele care au provocat o intoxicaţie în masă în satul Holoşniţa din Soroca, au fost depistate Salmonella şi stafilococ. 55 de persoane au fost internate în spital, după o masă de pomenire.

separator

Comisia de anchetă a constatat că firma din Drochia nu avea autorizaţie pentru transportarea bucatelor.

„În 8 probe din 12 este depistată salmonela, în două probe stafilococ, o probă negativă”, precizează Nicolae Gorcinschi, şef de secţie la Centrul de sănătate publică Soroca.

Potrivit medicilor, firma de catering a acceptat mai multe nereguli. În primul rând, nu a fost respectată tehnologia pregătirii bucatelor, iar în al doilea rând, regulile de transportare ale acestora. Preparatele au fost duse, pe vreme caniculară, zeci de kilomentri.

„Tehnologia pregătirii, condiţiile igienice, faptul că în clătite, de asemenea era salmonela, dovedeşte că a fost o infectare secundară nerespectării cerinţelor date”, mai spune Nicolae Gorcinschi.

Cei 55 de pacienţi au fost externaţi după ce au stat o săptămână la spital. „La moment în secţie este o pacientă din acea grupă. Ea a venit mai târziu. Starea satisfăcătoare. Restul pacienţilor au fost externaţi”, declară Valeriu Bordian, medic şef-adjunct al Spitalului Raional Soroca.

sursa: www.tvr.md

Irena Boclincă a donat premiul de 20.000 euro unui tânăr în scaun în rotile. Actrița și-a povestit istoria emoționantă de viață
Articolul anterior
Mărturiile unei mame al cărei copil, ce suferă de autism, a susținut examenele de absolvire a gimnaziului
Articolul următor
Alte articole interesante