Invitro Diagnostics lansează un spot publicitar cu un mesaj pozitiv ”Să ne auzim de bine”

Astăzi, laboratorul medical Invitro Diagnostics este una dintre cele mai mari companii medicale private din Republica Moldova, specializată în diagnosticul de laborator și consultații medicale. Iar pentru că în spatele succesului stau oamenii – adevărații specialiști care asigură standarde internaționale în calitatea deservirii și diagnosticului – Invitro Diagnostics a decis să îi celebreze într-un spot cu și DESPRE OAMENI.

separator

”Să ne auzim de bine!”  este sloganul acestui spot, la baza căruia stă ideea că fiecare medic, specialist de laborator, asistent medical este în primul rând un om, care are aceleași nevoi și care empatizează cu fiecare istorie și problemă în parte a fiecărui pacient.

”Abordarea noastră este că,  odată ce pășești pragul Invitro Diagnostics nu te mai simți pacient. Ești parte a unei familii mari unde ne îngrijim unul de altul, unde ești tratat cu respect și te simți în siguranță. Un diagnostic corect este primul pas spre o viață sănătoasă, iar noi vrem să ne auzim de bine și să ne bucurăm împreună de veștile bune ale oamenilor”, spune Silvia Morgoci, director medical Invitro Diagnostics.

Actualmente, laboratorul medical Invitro Diagnostics deservește clienții săi  în  9 centre medicale de recoltare a analizelor în Chișinău și unul în orașul Hîncești. Compania intenționează să se dezvolte în continuare, pentru a putea oferi cele mai bune servicii:

  • peste 1000 de analize și teste medicale;
  • consultații medicale specializate;
  • ultrasonografie de performanță 4 D.
”Ne dorim o societate informată și educată. Mereu le spunem oamenilor că e mai ușor să previi decât să tratezi o maladie. La Invitro Diagnostics dispunem de soluții inovatoare de diagnosticare și cei mai buni specialiști în domeniul medical din țară. Tot ce avem nevoie acum este o atitudine responsabilă față de propria sănătate și față de sănătatea celor dragi”, afirmă șeful de laborator Sergiu Armașu.

Pentru că grija față de oameni este prioritatea numărul unu la Invitro Diagnostics, în acest an laboratorul medical ne bucură cu planuri pe termen lung – dezvoltarea segmentului diagnostic-consultativ specializat prin extinderea numărului de specialiști înalt calificați care oferă consultații medicale. Pe lângă medicii interniști, imagiști, alergologi, obstetricieni-ginecologi, urologi, endocrinologi, mai nou puteți consulta și medicul oncolog-mamolog, gastroenterolog și pediatru. Echipa laboratorului medical este deschisă solicitărilor și cererilor din partea clienților fideli prin oferirea accesului la servicii medicale de calitate!

Istoria  Invitro Diagnostics a  început  în anul 2014, odată cu înființarea companiei, actualmente unul din liderii locali în prestarea serviciilor de laborator medical de performanță. În 2018 laboratorul a fost acreditat conform cerințelor ISO 15189:2014. Controlul calității reprezintă unul din principalele obiective Invitro Diagnostics. Controlului extern al calității asigurat de RIQAS (Marea Britanie) confirmă indubitabil exactitatea și calitatea tuturor analizelor de laborator efectuate.

Mai multe informații găsiți accesând site-ul laboratorului  www.invitro.md.

Uniunea Europeană a notat conform căror indicatori Moldova o depășește

Delegaţia UE la Chişinău consideră că, conform mai multor indicatori, Moldova se află chiar într-o poziţie mai bună decât UE.

DOC/ Cum evaluează Comisia Europeană nivelul de pregătire al R. Moldova  pentru aderarea la UE – Ziarul de Gardă

Astfel, dacă în UE sunt 38,7 medici la 100 de mii de locuitori, atunci în Moldova sunt chiar 47,5, însă aici nu este vorba despre calitatea îngrijirilor şi tratamentului medical, transmite Infotag.

Dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 20-24 de ani, 56,5% studiază la universităţile din ţară, faţă de 35,2% în ţările UE. În plus, ponderea tinerilor în populaţia ţării este de 18,4%, faţă de 17% în UE. 

În acelaşi timp, speranţa de viaţă în Uniunea Europeană este cu 10, 6 ani mai mare decât în Moldova (80,4, respectiv, 69,8 ani); Acces la internet – 92% şi 66,8%; femeile care lucrează – 63,4% şi 43,8%. Pădurile ocupă 41,1% din teritoriul UE, în timp ce în Moldova – 11%. 

Delegaţia UE a precizat că a comparat datele Biroului naţional de statistică şi Eurostat pentru anul 2020.

Familiile cu venituri mici din nordul țării au primit gratuit lemne oferite de România

Frig afară, frig și în casele mai multor bătrâni, care nu-și permit din puținul pe care îl au să își asigure necesarul de foc. Așa că orice mână de ajutor este ca o gură de aer pentru ei. Este și cazul a 20 de familii din comuna Cubolta, raionul Sângerei, care au beneficiat de lemne pentru foc, oferite țării noastre de România.

Bătrânii din nordul țării, recunoscători pentru lemnele din România

Oamenii sunt recunoscători Guvernului țării vecine pentru ajutor, transmite tvn.md.

„Foarte bine, e bine ca să aibă, mai sunt și mai rău decât mine, e greu, dar așa… – Lemnul acesta o să vă ajungă ca să ieșiți din această iarnă? – Nu știu, este puțin, dar așa cum este…”

„Eu sunt bucuroasă că mi-au adus. Dacă nu-i cu ce face focul acum și e frig, și am bărbat invalid, am nepoți invalizi, iată sunt aici alături. Sunt una singură care îi țin pe ei, îi ajut. Sunt mulțumită de tot deja, să-i țină Dumnezeu și să-i îndrepte pe toți, să aibă viață bună înainte.”

„Nu mă pot ridica deloc, n-am picioare. – Cine vă ajută? – Niște băieți mai vin, îmi aduc și de mâncare. O să aibă cine să vă ajute, să taie lemnele? – Vin băieții, aduc, da.”

În comuna Cubolta au fost înregistrate 300 de cereri din partea localnicilor care au solicitat autorităților lemne pentru foc. Din lotul primit din România, în localitate au beneficiat 20 de familii.

„Problema lemnelor a început de când a venit toamna. Sigur că unica scăpare sau unica șansă poate ar fi suportul din exterior și aici extrem de mult mulțumim Guvernului României, fraților de peste Prut, pentru aportul și munca, că au și ei ale lor greutăți, și din puținul pe care-l au se împart cu noi și pentru asta trebuie să le scoatem căciula în față, să le mulțumim. În prima etapă, sperăm că vor mai fi… Cel puțin, beneficiază persoanele țintuite la pat și veteranii de război.”

Precizăm că lemnele au fost achiziționate de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR) în volum de 2.100 m.c. Masa lemnoasă din România este distribuită gratuit veteranilor de război, pensionarilor de peste 70 de ani, persoanelor cu dizabilități, familiilor care au persoane refugiate la întreținere și centrelor de plasament.

Producătorii de fructe din Moldova, prezenți la cea mai mare expoziție din Europa

În perioada 8-10 februarie, 16 producători și exportatori de fructe, membri ai Asociației Moldova Fruct, îi vor surprinde pe comercianții din întreaga lume, prezenți la Expoziția Fruit Logistica din Berlin, Germania, cu mere, struguri de masă și prune uscate de înaltă calitate.

Premieră! Trei producători de fructe din Moldova, cu standarde SMETA  recunoscute la nivel global | Unica.md

Totodată, producătorii moldoveni își vor prezenta ofertele de prune, cireșe și caise pentru sezonul care vine.

Participarea în cadrul acestui eveniment este posibilă datorită sprijinului Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova și Western NIS Enterprise Fund (WNISEF). De altfel, prezența producătorilor moldoveni la cea mai mare expoziție specializată din Europa a devenit tradițională, permițându-le să stabilească parteneriate comerciale cu importatori din întreaga lume și să-și reorienteze exporturile de fructe atât pe noi piețe europene, cât și din Orientul Mijlociu.

De asemenea, producătorii din Moldova sunt interesați să cunoască soluțiile inovative de gestionare a riscurilor cauzate de schimbările climatice, care influențează businessul internațional cu fructe, de la producerea materialului săditor și până la adaptarea tehnologiilor de producere, pentru mulți ani înainte.

”Drept urmare a provocărilor actuale, obiectivul nostru strategic de a poziționa Republica Moldova ca țară cu livezi și infrastructură post-recoltare moderne și ca furnizor de fructe proaspete de înaltă calitate, se lărgește. Astfel, ne propunem să preluăm cele mai bune practici internaționale de adaptare la schimbările rapide și sperăm să identificăm soluțiile optime de logistică, să stabilim noi parteneriate, precum și să setăm obiectivele pentru următorul sezon cu clienții”, spune Iurie Fală, directorul executiv al Asociației Moldova Fruct.

Anul trecut, Expoziția Fruit Logistica a găzduit aproape 42.600 de expozanți și vizitatori din peste 130 de țări, un indicator impunător care reconfirmă faptul că acest eveniment trebuie să se regăsească pe agenda asociației de promovare externă a sectorului horticol. 

Expozițiile internaționale ne ajută nu doar la promovarea și recunoașterea mărcii comerciale naționale ”Moldova – un gust deosebit”, la stabilirea relațiilor comerciale cu potențiali cumpărători, ci și la analiza soluțiilor care vor stimula piața în următorii ani și vor contribui semnificativ la îmbunătățiri în cadrul întregului lanț de aprovizionare.

Alertă! Cod galben de ploi puternice și inundații în Moldova
Articolul anterior
Mai multe zone din Europa ar putea dispărea sub ape până în 2100!
Articolul următor