Israelul ar putea ieși din pandemie începând cu luna februarie

Israelul a vaccinat deja anti-Covid peste un milion de oameni, având cea mai mare rată din lume. În același timp, eforturile globale de imunizare se intensifică.

Israelul are o rată de 11,55 vaccinuri la 100 de persoane, fiind urmat de Bahrain, cu o rată de 3,49 și Marea Britanie, cu 1,47, potrivit site-ului care centralizează datele globale, afiliat Universității Oxford. Prin comparație, Franța a vaccinat doar 138 de persoane până la data de 30 decembrie, potrivit BBC News.

România se afla, pe 1 ianuarie, pe locul 15 privind rata de vaccinare.

Cifrele comparative privind vaccinarea sunt centralizate de Our World in Data, care contabilizează numărul de persoane care au primit o primă doză de vaccin. Cele mai multe vaccinurilor aprobate până acum necesită două doze, administrate la intervale mai mari de o săptămână.

De ce este Israelul cu atât de mult înaintea altor națiuni?

Primul ministru Benjamin Netanyahu spune că Israelul ar putea ieși din pandemie încă din februarie.

Israelul a început vaccinările pe 19 decembrie și administrează câte 150.000 de doze pe zi, prioritate având persoanele de peste 60 de ani, cele vulnerabile din cauza sănătății precare și, bineînțeles, personalul medical.

Și-a asigurat aprovizionarea cu vaccinul Pfizer-BioNTech în urma negocierilor pe care le-a avut chiar la începutul pandemiei. Acum, contactează persoanele cu acces prioritar la vaccin prin intermediul sistemului asistență. Prin lege, toți israelienii sunt obligați să se înregistreze la un furnizor se servicii medicale recunoscut de stat.

Israelul a subdivizat transporturile de vaccin Pfizer, care trebuie păstrat la -70 de grade Celsius, a declarat ministrul Sănătății, Yuli Edelstein. Asta înseamnă că loturi mai mici de vaccin pot fi trimise către comunități îndepărtate.

sursa

240 de israelieni, testați pozitiv cu noul coronavirus după vaccinare. Care este explicația specialiștilor?
Articolul anterior
Actorii sunt disperați. Cer redeschiderea teatrelor
Articolul următor
Alte articole interesante