Italia: Toți cetățenii vor putea primi a treia doză de vaccin începând cu luna ianuarie

Doze booster ale vaccinurilor anti-Covid-19 vor fi oferite tuturor locuitorilor din Italia începând din luna ianuarie, a anunţat marţi adjunctul ministrului sănătăţii, Pierpaolo Sileri, informează Agerpres, care citează AFP.

„Foarte probabil, cea de-a treia doză va fi necesară pentru noi toţi”, a declarat Pierpaolo Sileri pentru postul Radio Capital.

„Este probabil ca a treia doză să urmeze pentru toţi italienii începând din ianuarie”, a adăugat acesta.

În prezent, a treia doză este rezervată în Italia pacienţilor cu patologii grave, persoanelor de peste 60 de ani şi angajaţilor din sănătate.

Italia a înregistrat aproape 132.000 de decese asociate Covid-19 din februarie 2020.

Până în prezent, aproximativ 44,5 milioane de rezidenţi italieni, reprezentând 82,3% din populaţia de peste 12 ani, au fost vaccinaţi cu schemă completă, iar 1,1 milioane de italieni au primit deja şi doza a treia.

Pentru a limita numărul infectărilor şi a-i convinge pe italieni să se vaccineze, guvernul condus de Mario Draghi a implementat un paşaport sanitar, care a devenit obligatoriu pentru toţi angajaţii. Paşaportul sanitar este acordat persoanelor vaccinate anti-COVID-19, persoanelor vindecate recent de această maladie şi celor care prezintă un test cu rezultat negativ, al cărui cost este plătit de acum de către angajaţi.

Experții avertizează: noul sezon gripal ar putea fi sever și ar putea avea consecinţe serioase pentru vârstnici
Articolul anterior
Cum şi-a surprins o mireasă soţul nevăzător în ziua nunţii: ,,Am simţit că arată ca un înger!”
Articolul următor
Alte articole interesante