La ce vârstă încep bărbații să aibă dificultăți în a concepe copii

Dacă majoritatea femeilor se străduiesc să conceapă copii până la 35 de ani, pentru a preveni unele complicații sau nașteri premature, și bărbații ar trebui să țină cont de acest lucru.

separator

Potrivit unui studiu realizat pe parcursul a 40 de ani, bărbații ar trebui să ia în considerare posibilitatea de crioconservare a spermatozoizilor înainte de a atinge „vârsta paternă avansată”. Coordonatorii studiului susțin că bărbații se pot confrunta cu o scădere a fertilității, după vârsta de 35-40 de ani. De asemenea, aceștia pot crește predispoziția partenerelor lor la complicații precum diabetul gestațional, preeclampsia sau nașterea prematură.

Vârsta părinților afectează bebelușii, mai avertizează oamenii de știință! Sugari născuți din părinți cu vârste mai avansate pot fi afectați de boli cardiace, convulsii, cancer și tulburări cognitive precum autism, notează The Independent. „Deși este răspândită teoria conform căreia modificările fiziologice apărute la femei după 35 de ani pot afecta concepţia, sarcina şi sănătatea copilului, este mai puţin cunoscut faptul că şi vârsta bărbatului poate avea un impact similar”, a declarat directorul Institutului de Sănătate a Femeilor din SUA, Gloria Bachmann.

Așa cum oamenii își pierd forța musculară și flexibilitatea după o anumită vârstă, și spermatozoizii tind să își piardă rezistența pe parcursul ciclului de viață, au explicat cercetătorii.

Sursa

Igor Stribițchi a lansat o nouă piesă de dragoste. Video
Articolul anterior
Fiecare dinte are legătură cu sănătatea unui organ
Articolul următor
Alte articole interesante