La două luni după infectare, o doctoriță de 43 de ani încă luptă cu urmările Covid-19. Mărturii dureroase

O doctoriță din Dorohoi a dezvăluit că resimte efectele infecţiei cu SARS-CoV-2 asupra organismului şi la mai bine de două luni după ce a fost declarată vindecată.

separator

În vârstă de 43 de ani, Anca-Marilena Andrei este medic specialist anatomo-patolog în cadrul Spitalului Dorohoi.

Necazurile acesteia au început chiar în prima zi din luna mai, când a fost testată pentru COVID-19 după ce soţul său, medic la același spital, a fost diagnosticat cu această boală, scrie Monitorul de Botoșani.

Rezultatul fiind pozitiv, medicul a fost internat pe 2 mai, pe o secţie pe care se tratau bolnavii de COVID, şi a început tratamentul cu Kaletra şi Plaquenil, forma de boală pe care aceasta a dezvoltat-o fiind una uşoară spre medie.

Medicamentele au avut, însă, foarte multe reacţii adverse, femeia având stări de greaţă şi vărsături. Aceasta spune că, timp de trei zile, nu a putut nici măcar să bea apă fără a vomita.

Pe 5 mai, Anca-Marilena Andrei a fost transferată la Botoşani, pe Secţia de Boli Infecţioase, unde i-a fost schimbat tratamentul, însă, a dezvoltat o pneumonie interstiţială. Medicii infecţionişti au schimbat din nou schema de tratament, pacienta primind două medicamente antivirale, dar şi medicaţie pentru celelalte afecţiuni dezvoltate din cauza bolii, precum şi medicaţie de protecţie.

“Ajunsesem să iau un pumn de pastile. Cel puţin 15. Seara începeam să iau pastilele de la ora 18 şi terminam la ora 21, ca să le pot lua pe rând, inclusiv cu protecţie hepatică, pentru flora intestinală, antibiotice”, a spus medicul Anca-Marilena Andrei, pentru stirileprotv.ro.

Doctorița a povestit cum s-a simțit în acea perioadă. „În spital nu am mai avut gust, miros şi nu duceam respiraţia până la capăt. Nu puteam trage suficient aer în piept. Simţeam un efort imens să merg până la baie şi să ajung înapoi în pat. Eram foarte slăbită”, a mai spus medicul specialist, care a stat internată 17 zile în spital.

Deşi au trecut mai bine de două luni de la internare organismul medicului încă este afectat după infecţia cu SARS-CoV-2.

„Deşi eram negativă, corpul a fost afectat. Am dezvoltat şi o reacţie hiperimună. Musculatura s-a atrofiat după atât stat la pat, iar în momentul în care am fost externată am suferit şi o criză de lombosciatică, după ce am forţat muşchii. Ulterior, imunitatea organismului a scăzut foarte mult, iar acum suntem în luna august şi încă fac recuperare medicală, mai fac perfuzii pentru întărirea organismului şi încă obosesc dacă fac un pic mai mult efort”, a mai spus Anca-Marilena Andrei.

Medicul spune că gradul de afectare şi rapiditatea cu care virusul înaintează în organism sunt cele mai de speriat pe timpul bolii, dar şi după.

„Din cei patru din salon eu am fost cea mai gravă formă. Mulţi spun că nu există această boală, dar pur şi simplu simţi cum te duci de pe o zi pe alta. Te degradezi de la o zi la alta. La cel mai mic efort tuşeam. Tot ce le-aş dori celorlalţi ar fi să nu treacă prin această boală şi să nu se degradeze de la o zi la alta. E ca în multe alte situaţii, mulţi nu cred până nu păţesc”, a mai spus Anca-Marilena Andrei.

Meteorologii au emis Cod galben de caniculă, valabil toată săptămâna curentă
Articolul anterior
Un bărbat infectat cu coronavirus a ieșit din izolare și a mers cu prietenii la picnic
Articolul următor
Alte articole interesante