La Londra, se deschide primul muzeu din lume dedicat vaginelor

Primul muzeu dedicat în întregime vaginelor își va deschide porțile în Londra în această toamnă. Muzeul vaginului își va propune să combată stigmatele cu privire la vagine și să crească gradul de conștientizare în ceea ce privește sănătatea vaginală și vulvară.

separator
Un comunicat de presă l-a descris drept „primul muzeu din cărămidă și mortar dedicat anatomiei ginecologice”. Aici vor fi organizate expoziții de artă, piese de teatru, ateliere și scenete de comedie centrate pe vagine, scrie www.euronews.com.

Directorul muzeului Florence Schechter speră să descompună concepțiile greșite și stigmatele despre vagin. „Aceasta este o parte a corpului care ar trebui sărbătorită”, a spus ea. „Muzeul este o modalitate fantastică de a răspândi mesajul că nu există nimic rușinos sau ofensator în privința vaginelor și vulvei.”

Potrivit Eve Appeal, o organizație britanică de cercetare a cancerului ginecologic, 65% dintre femeile de 16-25 de ani spun că se simt inconfortabil folosind cuvântul vagin sau vulvă.

Muzeul va avea, de asemenea, un program de informare pentru a se asigura că copiii se simt confortabil vorbind despre vagine, de la o vârstă fragedă, și vor încuraja sănătatea și educația privind relațiile sexuale. De asemenea, medici și specialiști medicali pentru a oferi servicii și sprijin comunităților trans și intersex.

Muzeul își va deschide porțile pe 16 noiembrie în zona Camden Market din Londra cu o expoziție intitulată „Muff Busters: Vagina Myths and How To Fight Them”, care va analiza unele dintre miturile din jurul organului genital feminin.

Un legendar artist din Moldova cu greu își câștigă existența. Ce face pentru a supraviețui?
Articolul anterior
Tany Vander a dezvăluit cum a fost cerută în căsătorie!
Articolul următor
Alte articole interesante