Lecție de viață. Patru tineri cu sindrom Down și-au deschis propria afacere

Patru prieteni cu sindrom Down au demonstrat că pot fi un exemplu demn de urmat pentru alte persoane aflate în situația lor.

separator
Este destul de frecvent că persoanele cu sindrom Down să întâmpine dificultăți atunci când își caută un loc de muncă. Și acest lucru se întâmplă în orice parte a lumii. Sunt privați de multe oportunități, iar atunci când își găsesc un job, se datorează faptului că firmele sunt răsplătite dacă angajeza persoane cu dizabilități, dar nu le acordă responsabilități în funcție de abilitățile lor în majoritatea cazurilor. Și asta se întâmplă din cauza neîncrederii sau proastei informări despre capacitatea reală pe care o persoană cu sindromul Down o poate avea.

Tinerii, din Argentina, și-au dat seama că a fi antrepenor reprezintă o oportunitate importantă de muncă, după ce au fost respinși de mai multe firme, pe motiv că au sindromul Down.

Din aceste motive, cei patru prieteni, sătui să-și mai caute un loc de muncă unde să le fie recunoscute cu adevărat abilitățile, au decis să să fie propriii lor șefi și au deschis o pizzerie cu un serviciu de catering numit „Los Perejiles,” specializat în petreceri și evenimente.

Afacere a pornit în 2016 și au vrut să arate lumii cum pot 4 persoane cu sindrom Down să pună pe picioare propria afacere și să o facă să prospere. Iar cei mai mulți dintre angajați erau oameni cu aceleași probleme.

Nu mai doreau să fie depindenti de alții pentru a putea lucra, nu au mai vrut să suporte refuzurile din partea companiilor. Mama unuia dintre ei i-a ajutat pe tot parcursul procesului, iar cei 4 au ceva în comun: le place pizza.

Au muncit foarte mult pentru că afacerea să crească, într-un an au organizat nu mai puțin de 200 de evenimente, furnazand pizza și mâncare tradițională italiena la petreceri, nunți sau evenimente private. Firma primește foarte multe comenzi și acești oameni demonstrează că, deși au sindromul Down, sunt la fel de capabili că oricare alții.

Pizzeria are capacitatea de a servi 600 de persoane la un singur eveniment și are 20 de angajați tineri, cu multă energie și putere, care arată lumii că și ei pot face lucruri importante.

sursa: www.copilul.ro

O moldoveancă din Italia, salvată de câinele său după ce iubitul a înjunghiat-o de mai multe ori
Articolul anterior
Actrița Julia Louis-Dreyfus, schimbată total după ce a învins cancerul!
Articolul următor
Alte articole interesante