Lista bolilor care interzic să conduci mașina

Regulamentul circulației rutiere interzice să mai conduci dacă suferi de anumite boli sau afecțiuni, iar acest lucru este conceput pentru a nu pune în pericol viața ta și a celorlalți participanți la trafic. Prin urmare, în anumite cazuri, este mai bine să rămâi pieton decât să conduci mașina.

separator

Iată care sunt afecțiunile incompatibile cu șofatul:

1. Tulburările de vedere:  persoanele care solicită un permis de conducere sau reînnoirea acestuia trebuie să aibă o acuitate vizuală binoculară, daca este necesar, cu lentile de corecție, de cel putin 0,5, când se utilizează ambii ochi;

2. Tulburări severe de auz;

3. Dizabilități locomotorii;

4. Boli de inimă: hipertensiune arterială de gradul 3 și mai mare, dereglări de ritm, sindrom coronarian acut, tulburări grave ale ritmului cardiac, purtarea stimulatorului cardiac, angină pectorală de repaus, insuficiență cardiacă.

5. Diabet zaharat insulinodependent: eliberarea sau reînnoirea permiselor se face numai pe baza unui aviz medical autorizat și pe baza unor controale medicale periodice; nu se emit permise de conducere pentru solicitanții cu episoade repetate de hipoglicemie acută  sau care nu sunt deplin conștienți de implicațiile acesteia.

6. Boli neurologice grave;

7. Epilepsia: este definită ca atare dacă au avut loc doua sau mai multe crize de epilepsie la un interval mai mic de 5 ani; conducătorilor auto cu epilepsie din această grupa trebuie să li se monitorizeze capacitatea de a conduce până când trec cel puțin 5 ani fără nicio criză, dacă persoana sufera de epilepsie, criteriile pentru acordarea permisului nu sunt întrunite.

8. Tulburări mintale grave: congenitale sau dobandite ca urmare a unor afectiuni, traume ori interventii neurochirurgicale, retard psihic sever, probleme comportamentale grave ori a capacității de judecată

9. Afecțiuni renale: insificiență renală, grad avansat.

10. Alcoolul: persoanele care sunt dependente de alcool ori sunt incapabile să se abțină de la consumul de alcool atunci când conduc.

11. Droguri și medicamente: persoanele care sunt dependente de substanțe psihotrope sau care nu sunt dependenti de astfel de substanțe, dar fac abuz de ele în mod regulat.

O nouă tendință în nail art: tatuaje elegante pentru unghii
Articolul anterior
Mesajul lui Eugen Doga care va fi deschis în România, în anul 2118
Articolul următor
Alte articole interesante