Lista medicamentelor folosite pentru tratarea coronavirusului, în România

Experții de la Institutul ”Matei Balș” din București au dezvoltat o schemă de tratament pe care au făcut-o publică. Astfel, potrivit acestei scheme, coronavirusul poate fi tratat prin administrarea unor medicamente, precum Tamiflu, Kaletra, Chloroquine (Plaquenil) și Remdesivir.

separator
Medicamentele nu se găsesc, însă, în farmacii, ci sunt distribuite prin programele naționale de sănătate, scrie presa de peste Prut.

Ce trebuie să știi despre aceste medicamente?

Kaletra e un compus folosit în tratarea HIV, iar Remdesivir este un tratament experimental, fiind distribuit numai cu acordul companiei producătoare.

Tamiflu, în schimb, este cel mai cunoscut și se eliberează pe rețetă, fiind folosit, în urmă cu șase ani, pentru tratarea cazurilor de gripă aviară și H1N1. Este indicat să fie folosit în primele 48 de ore de la declanșarea infecție pentru a avea mai multe rezultate.

Kaletra este un medicament folosit în tratamentul împotriva infectării cu HIV. Este compus, de fapt, din două medicamente – Lopinavir și Ritonavir. El nu se găsește în farmacii, fiind un medicament aflat pe lista programului național pentru tratarea persoanelor infectate cu HIV, iar prețul acestuia este de 1.108, 13 lei RO pentru o cutie cu 120 de comprimate.

Chloroquine (Plaquenil, Clorochină, Hidroxiclorochina) este al doilea medicament folosit în lupta împotriva coronavirusului. Chloroquine e, de fapt, utilizat în tratarea malariei.

Numărul cazurilor de cronavirus confirmate în România a ajuns la 260. Alte 14 noi cazuri de coronavirus au fost confirmate, potrivit raportării oficiale de miercuri seară. Cele 14 cazuri nou confirmate sunt următoarele: 7 în București, 3 în Brașov, două în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj.

Aceste persoane au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 43 de noi îmbolnăviri.

În Rusia a fost înregistrat primul deces din cauza coronavirusului
Articolul anterior
Raport de ultimă oră: care este starea pacienților infectați cu Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante