Lorena Bogza: ,,Gata! L-am învins pe nenorocit!”. Prezentatoarea TV s-a vindecat de Coronavirus

Lorena Bogza a învins Coronavirusul. Prezentatoarea TV a relatat detaliat cum a evoluat viroza în cazul ei, care au fost simptomele în cele 14 zile cât a urmat tratamentul la domiciliu. Detaliile oferite sunt utile pentru fiecare dintre noi, acum, în plină ascensiune a cazurilor de îmbolnăvire când pericolul de infectare se menține crescut.

separator

,,Gata! L-am învins pe nenorocit! Trebuie doar să văd ce pagube a provocat, unde a lovit mai tare”, mărturisește Lorena Bogza.

Care au fost simptomele bolii? Iată ce ne spune prezentatoarea TV:

,,(1) La inceput am avut un usor disconfort in gat, l-am identificat mai tarziu si l-am pus in puzzle. Initial nu am atras atentia.
(2) Joi am avut usoare dureri de cap si parca nu prea ma puteam concentra la fel de bine. Aveam si o stare de oboseala, insa asta nu era ceva nou. De aceea nu m-am ingrijorat. Seara am realizat emisiunea In Profunzime cu Maia Sandu (online, pentru orice eventualitate si fara cameramani in studiou) si pana spre dimineata urmatoare totul a fost ok. M-am trezit cu o durere musculara acuta, cu febra 38.3 si cand am vazut ca nu prea ma asculta picioarele (un soi de slabiciune, nu stiu cum), mi-am spus ca e el.
(3) Vineri deja am avut dureri mai acute de cap, tuse seaca (destul de rara), febra musculara, febra pana in 38.5, oboseala. Nu stiu daca mai avea sens sa fac testul, era deja evident.
(4) Sambata de dimineata a venit echipa mobila de la un centru privat si am facut testul, am dat si analize de sange. Rezultatul a venit in cateva ore. Pozitiv. Pentru ca eram sigura ca asa va fi, nu am avut nicio reactie. A venit ca un lucru firesc. M-au bucurat, insa, analizele de sange, care erau bune. Proteina C Reactiva era destul de mare, dar medicii spun ca este firesc in situatia mea. Nu am incercat niciun simptom nou in aceasta zi. Doar vocea un pic ragusita.
(5) Duminica a trecut usor, a fost o zi lunga si frumoasa. ♥️ Am citit fiecare mesaj cu urari de sanatate pe care l-am primit. Si chiar mi-a adus sanatate si o stare minunata! Va multumesc nespus pentru grija, dragi prieteni! ♥️
(6) Luni dupa-amiaza am inceput sa simt usoare dureri de articulatii, un usor disconfort in partea stanga a corpului, difuz. Starea de oboseala persista, febra musculara, tusea si durerile de cap – la fel. Dar nimic nu este insuportabil!! Sunt dureri relativ mici. Nu am mai avut febra.

(7) Marti a fost cam greu. Am avut senzatia ca virusul se plimba prin tot corpul, cautand locurile vulnerabile. L-am simtit la pancreas, la rinichi si la plamani, dar si in piciorul care asta-iarna, dupa ski, m-a durut vreo saptamana. Cauta de zor sa vada unde poate sa se aciueze. Eram gata sa merg sa fac o radiografie la plamani, dar mi-am zis sa vad ce va fi maine. A aparut si tusea urata.
(8) Miercuri a fost mai bine. Am continuat tratamentul, nu am avut alte simptome decat o presiune in plamani, parca.
(9,10) Joi si Vineri au trecut la fel. Mi-am clatit gura frecvent si am facut gargara, am iesit la aer, am facut usoare exercitii fizice afara.
(11) Sambata nu am mai luat decat vitamine. Seara am simtit un usor disconfort in picioare, dupa ce am facut 2 km la pas. Oboseala se resimte tare. Ceea ce am mai observat este cu cat nesat respir cand ies afara. De parca as vrea sa iau tot oxigenul!
(12) Duminica a fost la fel. Nimic nou, doar nevoia de a lua tot oxigenul de pe lume.
(13) Luni nu au aparut simptome noi. Mi-as fi dorit sa merg la emisiune, dar a trebuit sa raman acasa.
(14) Marti – nimic nou. L-am avertizat ca voi iesi invingatoare din asta!
(15) Miercuri am tot numarat, pe degete, zilele de cand nenorocitul s-a gandit sa ma atace. 14 zile de la primele simptome. Deja nu mai sunt “pericol public”. Ma gandesc ca mai sunt cateva zile si sper ca luni pot merge la serviciu.
(16) Joi, dis-de-dimineata, am iesit din casa si m-am uitat peste lunga lista cu “ceea ce am de facut”. Cate s-au adunat! Tusea a ramas, durerile de muschi si nevoia de oxigen sunt prezente. Nu am ajuns inca sa vad cum sunt plamanii. Dar va trebui.Oricum, l-am doborat!!!! 😊Aveti grija de voi si de cei dragi!♥️”, a relatat prezentoarea TV, pe pagina sa de facebook.

Australia se topește din cauza căldurii. Temperaturi de +40 de grade
Articolul anterior
Valentina Naforniță, despre decizia CNESP: ,,Trăim într-o țară în care cultură este pe ultimul loc. Rușine!”
Articolul următor
Alte articole interesante