Lucruri mai puțin știute despre anemie

Anemia este una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni. Cauzele anemiei sunt multiple, însă de cele mai multe ori, la baza acesteia stă un deficit de fier. În lipsa unei cantități suficiente de fier, organismul nu va putea produce suficientă hemoglobină, astfel că transportul oxigenului de la plămâni către celule şi al dioxidului de carbon de la celule către plămâni se va realiza cu dificultate.

separator

Principalele simptome ale anemiei sunt: oboseala accentuată, pierderea poftei de mâncare, amețeli, zgomote în urechi, constipație, dureri de cap, paloare accentuată a tegumentelor, bătăi puternice ale inimii.

Anemia determinată de carență de fier se poate corecta cu ajutorul unei alimentații bogate în carne roșie, linte, fasole, cereale, ouă, ficat, peste, spanac, leurdă, urzici, fructe uscate sau la recomandarea unui medic, cu aportul unor suplimente de fier.

Ce trebuie să știi despre anemie?

• Anemia este mai des întâlnită la femei, însă atunci când apare la bărbați este mult mai gravă, de exemplu, la aceștia anemia poate fi unul din semnele cancerului de colon.

• Vitamina C este foarte importantă, ea contribuind la absorbția fierului în organism.

• După caria dentară, anemia este a două boală că incidență în lume.

• Majoritatea oamenilor nu știu că au anemie. Sunt situații în care anemia cauzează oboseală și atunci persoana este conștientă că există o problemă, însă sunt și situații când anemia nu are niciun simptom evident.

• Lipsa zincului poate duce la instalarea anemiilor. Acest fapt a fost constatat mai des la copii. Zincul se poate completă cu ajutorul alimentelor precum peștele, carnea, ficatul, ouăle, lactatele și legumele.

• Consumul de cafea trebuie redus considerabil în caz de anemie. O cantitate mare de cofeină va împiedică absorbția fierului din alimente. Același lucru este valabil și în cazul ciocolatei.

• Spanacul este un aliat de nădejde în lupta cu anemiile. Acesta are un rol nutritiv, remineralizant și este recomandat în cazul anemiilor, dar și pentru ameliorarea asteniei fizice, uneori în strânsă legătură cu anemia.

• Bananele contribuie la ameliorarea anemiei, acestea fiind o sursă bogată de vitamine, potasiu, fosfor, fier și zinc.

• Salată verde este un remediu foarte bun împotriva anemiilor, mai ales dacă este consumată zilnic, în stare crudă.

• Este recomandat să fie evitate dietele restrictive sau cele care se bazează pe consumul unui singur tip de aliment, multe dintre acestea putând duce la instalarea anemiei în organism.

sursa

7 moduri în care poți să-i interzici copilului, fără să rostești cuvântul ,,nu”
Articolul anterior
5 greșeli pe care le faci în aplicarea fondului de ten
Articolul următor
Alte articole interesante