Mai multe cazuri de scarlatină, oreion și varicelă au fost înregistrate în Capitală

Săptămâna trecută, în Chiținău, au fosr raportate 23 de cazuri noi de scarlatină, cu patru cazuri mai puțin decât săptămâna anterioară. Totodată, au fost raportate patru cazuri noi de tuberculoză, un caz de oreon și 36 de îmbolnăviri cu varicelă.

separator

Informațiile au fost prezentate astăzi la ședința operativă a serviciilor primăriei de șeful interimar al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Carolina Olaru, transmite Moldpres.

Potrivit sursei citate, săptămâna trecută numărul cazurilor noi de infecții acute ale căilor respiratorii superioare s-a redus în jumătate. Totodată, au fost raportate patru cazuri noi de tuberculoză, un caz de oreon și 36 de îmbolnăviri cu varicelă.

Ce este rujeola şi cum se manifestă

La mijlocul lunii aprilie curent, 10 copii de la o grădiniţă din sectorul Botanica al capitalei au ajuns la spital după ce s-au îmbolnăvit de scarlatină.

Ce trebuie să știi despre scarlatină

Scarlatina este o boală a copilăriei, doar că spre deosebire de varicelă, rubeolă, rujeolă și oreion nu este cauzată de un virus, ci de bacteria Streptococ beta-hemolitic de grup A. Cei mai predispuși spre îmbolnăvire sunt copiii de 3-10 ani.

O cunoscută DJ-iță din Moldova a fost diagnosticată cu cancer
Articolul anterior
Campanie gratuită de sterilizare a câinilor în Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante