Mai multe țări europene anunță primele cazuri de coronavirus. Iată care sunt acestea!

Autoritățile din Norvegia au anunțat, miercuri, primul caz de coronavirus. Agenția de Sănătate Publică a țării a confirmat informația, relatează BBC. Este vorba despre o persoană care s-a întors din China la sfârșitul săptămânii trecute și a fost izolată la domiciliu. De asemenea, Georgia a confirmat că a depistat prima persoană infectată cu noul coronavirus.

separator
Georgia a confirmat primul caz de infectare cu coronavirus. Persoana a călătorit prin Iran și Azerbaijan, potrivit ministerului Sănătății din Georgia, transmite digi24.ro.

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn spune că „Germania se află la începutul unei epidemii de coronavirus după apariţia unor cazuri noi care nu mai pot duce la sursa originală a virusului în China”. El a cerut ministerelor sănătăţii din landuri precum şi spitalelor şi patronatelor să-şi revizuiască planurile privind epidemia provocată de noul coronavirus.

Și România are un caz de coronavirus confirmat. Este vorba despre una dintre persoanele din Gorj care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani, în perioada de cinci zile în care s-a aflat la noi în țară.

Tot miercuri, Macedonia de Nord a confirmat primul său caz de coronavirus, fiind vorba despre o femeie care s-a întors recent din Italia, a anunţat miercuri ministrul sănătăţii Venko Filipce.

„Pacienta a fost testată pozitiv pentru coronavirus. Ea este primul pacient din Macedonia de Nord care a fost testat pozitiv pentru acest agent patogen”, a spus Venko Filipce, adăugând că femeia se află în stare stabilă.

Femeia, cetăţean macedonean, care a solicitat ajutor medical miercuri dimineaţa, a sosit în Macedonia de Nord din Italia într-o camionetă. Toţi ceilalţi pasageri sunt supuşi unor teste, a mai spus Filipce.

Situația în Europa, miercuri seara, este următoarea:

Italia – 400 de cazuri,
Germania – 18 cazuri,
Marea Britanie – 13 cazuri,
Franța – 14 cazuri,
Spania – 7 cazuri,
Austria – 2 cazuri,
Rusia – 2 cazuri,
Belgia – un caz,
Croația – un caz,
Grecia – un caz,
Finlanda – două cazuri,
Suedia – un caz,
Macedonia de Nord – un caz,
Elveția – un caz,
Norvegia – un caz,
România – un caz,
Georgia – un caz

Accident violent în centrul Capitalei. Primele imagini
Articolul anterior
Un profesor din Chișinău și-a vopsit barba în culoare albastră, după ce a pierdut un rămășag cu elevii
Articolul următor
Alte articole interesante