Mai multe țări europene au început campania de vaccinare cu persoanele vârstnice din căminele de bătrâni

Țările europe aplică tactici diferite în procedura de vaccinare anti-Covid-19. Dacă în unele țări a fost dat startul campaniei cu vaccinarea cadrelor medicale, în altele – ținta primară de vaccinare sunt azilele de bătrâni, deoarece s-a concluzionat că anume acestea sunt focare mari de transmitere și răspândire a virusului la nivel comunitar, cu risc înalt de mortalitate.

Belgia a început campania de vaccinare cu persoanele vârstnice din căminele de bătrâni, unde s-au înregistrat mai mult de jumătate din cele peste 19.200 de decese asociate COVID-19 în această ţară.

Conform planului stabilit de autorităţile belgiene, vaccinarea acestei categorii vulnerabile ar putea dura până la sfârşitul lunii februarie. Apoi, din martie, va începe vaccinarea personalului sanitar, iar din luna mai vor urma persoanele din celelalte grupe de risc, respectiv bolnavii cronici şi segmentul de vârstă de peste 65 de ani.

Aceeași tactică este aplicată și de către Franța. În Italia, cadrele medicale și persoanele din aziluri sunt vaccinate concomitent.

Zeci de bătrâni stau la coadă în fața unei cantine din Capitală, pentru a primi un prânz cald
Articolul anterior
Până când vor putea merge cetățenii români doar cu buletinul în Marea Britanie
Articolul următor
Alte articole interesante