,,Mâna Maicii Domnului”, planta care poate vindeca toate bolile

Caprifoiul sau Mâna-Maicii-Domnului, cum i se mai spune popular, este o plantă cu miros îmbătător și proprietăți medicinale uluitoare. Florile tinere sunt albe, iar după câteva zile capătă o culoare galben-roşcat. Planta are proprietăţi antiinflamatoare uimitoare.

separator

În tradiţia populară se vorbeşte despre planta care poartă numele Maicii Domnului ca una cu efecte tămăduitoare atât pentru bolile trupeşti, cât şi pentru cele sufleteşti. Legenda spune că Maica Domnului cu micul Iisus în braţe a căutat adăpost la mai multe plante ca să scape de soldaţii lui Irod când aceştia o hărţuiau. Singura plantă care a primit-o, oferindu-i adăpost, a fost caprifoiul.

La plecare, Maica Domnului a binecuvântat-o menind-o să aibă puteri vindecătoare: „De azi înainte şi până în eternitate, tu vei fi floarea preferată a oamenilor. Îţi dau puterea să vindeci pe om de toate bolile şi să-l salvezi de la moarte aşa cum ai făcut tu pentru mine”.

Proprietăți antibacteriene

Preparatele din această plantă: pulberea, tinctura, oţetul, uleiul volatil, infuzia, vinul, au efecte antimicrobiene, antihipertensive şi antiinflamatoare, contribuind, în acelaşi timp, şi la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

De asemenea, ajută şi la curăţarea sângelui, fiind utilizată destul de des şi în industria cosmetică datorită proprietăţilor sale in cicatrizarea rănilor care o recomandă tenurilor cu probleme.

Caprifoiul luptă cu infecţiile virale şi poate trata unele simptome neplăcute ale răcelilor. Febra, durerile în gât se pot trata cu ceaiul de caprifoi, pe care îl obţii dintr-o ceaşcă cu flori la 1 litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute, după care se strecoară şi se bea 2 căni pe zi ori se fac gargare.

,,Ceaiul însă este contraindicat persoanelor cu diaree acută sau care au probleme cu stomacul. Mai poate fi utilizat şi în caz de abces mamar şi intestinal, dizenterie şi durere în timpul urinării.”, spune Daniela Stan, medic de familie.

Încetineşte coagularea sângelui

Specialiştii spun că infuzia cu rădăcină de mâna-Maicii-Domnului încetineşte coagularea sângelui şi ţine la distanţă bolile de inimă. În plus, calmează crampele şi durerile articulare la persoanele care suferă de artrită sau reumatism. Florile macerate grăbesc vindecarea acneei, a inflamației țestului muscular și articulațiilor.

Se lasă la macerat peste noapte o ceaşcă cu flori de caprifoi, la un litru de apă. Dimineaţa se filtrează amestecul şi cu soluţia rezultată se pun comprese pe zonele afectate.

Florile se recoltează cu precădere primăvara sau la începutul verii când floarea este încă în stadiul de boboc.

sursa

Video uluitor! Reacția unei tinere la prima inspirație de aer, după efectuarea transplantului bilateral de plămâni
Articolul anterior
Stela Mikșanșki s-a externat din maternitate și a dezvăluit numele fetiței sale!
Articolul următor
Alte articole interesante