Marea Britanie a autorizat pastila anti-Covid creată de Merck

Marea Britanie este prima țară din lume care aprobă pastila anti-Covid-19 creată de Merck. Acest pas ar putea fi crucial în lupta împotriva pandemiei.

Agenția de reglementare a medicamentelor (MHRA) recomandă ca pastila să fie folosită cât mai curând posibil după un test COVID-19 pozitiv și în termen de cinci zile de la apariția simptomelor, transmite antena3.ro.

Acesta este primul tratament antiviral oral pentru COVID-19 care a fost aprobat, unda verde venind chiar înaintea potențialei autorizații de reglementare din SUA. Consilierii americani se vor reuni luna aceasta pentru a vota dacă molnupiravir ar trebui autorizat.

Medicamentul, care va fi denumit Lagevrio în Marea Britanie, a fost urmărit îndeaproape, ținând cont că datele de luna trecută au arătat că ar putea înjumătăți riscul de deces sau spitalizare pentru cei vulnerabili, care pot dezvolta o formă gravă, atunci când este administrat la începutul bolii.

Guvernul britanic și Serviciul Național de Sănătate din această țară vor confirma în timp util modul în care tratamentul va fi aplicat pacienților.

Luna trecută, Marea Britanie a încheiat un acord cu Merck pentru a asigura 480.000 de doze de Molnupiravir.

Compania Merck a anunţat, în urmă cu trei săptămâni, că a depus la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite o cerere de autorizare în regim de urgenţă a pastilei sale anti-Covid-19.

Potrivit unui studiu clinic, medicamentul reduce cu aproximativ 50% riscul de spitalizare şi de deces pentru pacienţii diagnosticaţi cu această boală, scrie Reuters. 

Peste 200 de locuri vacante de muncă în instituțiile de stat. Guvernul a lansat un concurs
Articolul anterior
O minoră din Capitală, obligată să presteze servicii sexuale pentru a achita chiria. Avea până la opt clienți pe zi
Articolul următor
Alte articole interesante