Marea Britanie se află în fața unui nou val de infectări, cu tulpina indiana a Coronavirusului. Ridicarea restricțiilor se amână

Marea Britanie se află în fața unui nou val de infectări cu SARS-CoV-2, determinat de varianta coronavirusului depistată inițial în India, mult mai contagioasă.

Despre aceasta a avertizat luni unul dintre consilierii guvernului de la Londra, microbiologul Ravi Gupta, care a recomandat amânarea ridicării complete a restricţiilor prevăzută pentru 21 iunie.

Numărul noilor cazuri creşte exponenţial şi cel puţin trei sferturi dintre aceste noi cazuri de Covid-19 sunt cu varianta indiană a coronavirusului, a arătat consilierul guvernamental.

„Desigur că numărul cazurilor este relativ redus deocamdată, dar toate valurile încep cu un număr redus de cazuri care se multiplică fără să le observăm şi abia mai târziu devin explozive, deci ceea ce vedem aici sunt semnele unui început de nou val”, a declarat microbiologul Ravi Gupta, profesor la Universitatea Cambridge.

„Un fals sentiment de siguranță”

„Probabil că acest val va avea nevoie de mai mult timp ca valurile precedente să iasă la suprafaţă, pentru că avem niveluri destul de ridicate de vaccinare a populaţiei, aşadar pentru o vreme, am putea să avem un sentiment fals de siguranţă, iar acesta este lucrul de care ne temem”, a subliniat Ravi Gupta într-o intervenție la BBC.Publicitate

În faţa riscului unui nou val de contaminări, el a sugerat guvernului condus de Boris Johnson să amâne cel puţin câteva săptămâni relaxarea totală a restricţiilor antiepidemice, stabilită pentru 21 iunie.

El a amintit că în trecut au fost luate decizii „când a fost prea târziu. Le-am temporizat şi am ajuns astfel să avem mari valuri de infectări”, a spus Finn.

Guvernul ia decizia la 14 iunie

După aceste declaraţii, ministrul britanic al mediului, George Eustice, a reafirmat că guvernul va decide la 14 iunie, în funcţie de evoluţia datelor, dacă ridică sau nu complet restricţiile. „Nimic nu este exclus”, a punctat ministrul.

Marea Britanie a înregistrat duminică 3.240 de noi cazuri de COVID-19 şi 6 decese asociate acestei boli, în decurs de 24 de ore.

Marea Britanie este una dintre cele mai avansate ţări în campania de vaccinare anti-COVID-19, circa 25,3 milioane de persoane din populaţia sa totală de aproape 65 de milioane de locuitori primind până în prezent ambele doze de vaccin.

sursa: www.digi24.ro

Un cercetător atrage atenția că va fi „Covid-26 și Covid-32” dacă nu se va afla originea virusului
Articolul anterior
Studiu: 1 din 3 copii a suferit stări de anxietate în pandemie
Articolul următor
Alte articole interesante