Marea Britanie va atinge, luni, imunitatea de grup, potrivit cercetătorilor britanici

Marea Britanie va atinge, luni, imunitatea de grup, potrivit unei estimări a cercetătorilor din cadrul Universității College London (UCL).

2.763 cazuri noi de Covid-19 au fost confirmate ieri, 7 aprilie (la o populație de circa 60 de milioane de oameni).

Potrivit UCL, până pe 12 aprilie, 73,4% din cetățeni vor fi imunizati, fie că au trecut deja prin boală sau au fost vaccinați, potrivit The Telegraph.

Săptămâna trecuă, autoritățile au estimat că până la finalul lunii martie, 54% din populația din Marea Britanie a dezvoltat deja anticorpi. Până în prezent, încă 7,1 milioane de persoane au mai fost vaccinate, iar 100.000 au cotractat virusul.

Se ia în considerare și faptul că 1 din 10 persoane are, de asemenea, o anumită imunitate înnăscută prin infecții cu alte coronavirusuri, în timp ce alții sunt imunidatorită prezenței celulelor T în organismul lor.

“Când luăm în considerare eficacitatea vaccinării în ceea ce privește imunitatea, acest lucru – conform studiului – înseamnă că aproximativ 70% din populație este imună. Acest lucru este aproape de pragul de imunitate colectivă”.

Potrivit aceluiași studiu, numărul deceselor va continua să scadă până pe 24 mai, fără riscul unui creșteri pe perioada verii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii solicită ţărilor să doneze mai multe doze de vaccinuri COVID-19 aprobate pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor de vaccinare pentru cei mai vulnerabili din ţările mai sărace.

sursa

268 de școli din țară activează cu prezența fizică a tuturor elevilor
Articolul anterior
Părinții infectați cu noul coronavirus își duc copiii la grădiniță. Apelul unui viceprimar
Articolul următor
Alte articole interesante