Mărturisiri: femeia cu coronavirus a fost purtată ,,într-un halat simplu”, o mulțime de oameni ar fi contactat cu ea

Cazul femeii revenite în stare gravă din Italia a alarmat societatea noastră, deoarece o epidemie de Covid -19 în țara noastră este lucrul pe care ni-l dorim cel mai puțin acum. Între timp, pe rețelele sociale, apar noi detalii despre acest caz. O tânără a cărei mamă activează în cadrul Spitalului Clinic Republican, unde a fost internată femeia ultima oară, a dezvăluit niște detalii din culisele internării.

separator

,,Am primit acest mesaj pe Instagram. Am analizat mult înainte să-l public. E de interes public. E grav. Citiți”, a scris jurnalistul Dorin Galben, pe pagina sa de facebook.

,,Salut! Nu știam cui să mă adresez și m-am gândit la dumneavoastră. Vă rog să rămână anonim ceea ce zic, pentru ca familia mea să fie în siguranță. Mămica mea lucrează la Spitalul Republican în secția de Chirurgie Septică. Secția ei nu a fost pregătită pentru coronavirus, dar ieri a fost internată o pacientă cu coronavirus. Nimeni dintre lucrători nu au fost preîntâmpinat despre asta.
Femeia infectată a venit recent din Italia și a fost internata la Spitalul Toma Ciorbă, apoi a fost transferată la Spitalul Republican. Ea avut contact cu multe persoane: în avion, în Aeroport, apoi și în spital. Până a fost dusă în boxă, a interacționat cu un numar mare de oameni din spital. Îmi fac griji pentru mămica mea, deoarece secția nu a fost pregătită pentru o asemenea situație. Mama și colegele ei erau în panică și plângeau că nimeni nu le protejează.

Până au transferat-o în boxă, era îmbrăcată într-un halat de cameră și atât. Nu avea nimic deasupra și până a fost dusă în boxă, a trecut pe lângă mulți pacienți și oameni din spital, care nu erau protejați. Haine speciale și măști aveau doar cei care o însoțeau. O singură asistentă trebuie să aibă grijă atat de femeia cu coronavirus, cât și de alți pacienți. După cum mi-a explicat mămica: asistenta trebuie să se dezbrace până la lenjerie și apoi să îmbrace costumul special, dupa asta iese, se dezbracă și se duce la alți pacienți.

Mama se teme să nu afle vecinii ei ca la ea în secție este așa virus. Știți cum oamenii fac panică și îi este frică să nu fie respinsă. O văd că e stresată și se teme să vorbească. Mi-a spus că în secție a rămas doar bolnava de coronavirus și câțiva pacienți care sunt pe patul de moarte. Sună strașnic, știu…”. ,,Între timp, autoritățile noastre spun că situația e sub control. Punct.”

România suspendă zborurile din și către Italia
Articolul anterior
E mult mai bine! Detalii despre starea de sănătate a pacientei internate cu coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante