Pandemia a crescut alarma împotriva deșeurilor de plastic. Se estimează că 1.500 de tone de măști și mănuși de protecție sunt aruncate doar în Marea Britanie în fiecare lună.

,A fost destul de șocant să vedem cum echipamentele de protecție individuală ne afectează societatea. Le găsim pe drumuri, peste tot. În timpul carantinei, este foarte rar să nu mă lovesc de măști și mănuși în iarbă”, spune Marco Aurisicchio, co -directorul Ocean Plastic Network, relatează euronews.com.
Majoritatea acestor deșeuri sunt eliminate într-un depozit de deșeuri, unde se vor descompune timp de secole.
Dar și cantități uriașe cad în pământ, infiltrându-se în ecosistemele noastre. Măștile au depășit pungile de plastic pentru a deveni unul dintre cele mai frecvente tipuri de gunoi.
O organizație estimează că 102 milioane de măști sunt aruncate în Marea Britanie în fiecare săptămână. Acest lucru este suficient pentru a acoperi 232 de terenuri de fotbal.
,,Când vine vorba de ceea ce arunci în găleată, cred că este important ca acest gunoi să aibă o viață foarte scurtă. Prin foarte scurt, mă refer la câțiva ani, nu la secole”, notează Jason Hallett, expert în plastic.