Medic: ,,Cum să spui că noul coronavirus nu există? Așa ceva nu ține de o judecată echilibrată”

Cu toate că pandemia de coronavirus a dus la infectarea a peste 5 milioane de persoane, la nivel global, și la decesul a peste 330 de mii, există mulți care cred că acest virus nu există și că totul este o mare conspirație.

separator

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și președinte al Societății Române de Microbiologie, le-a dat un răspuns celor care sunt încă sceptici în privința coronavirusului.

,,Chestiunea legată de faptul că virusurile în general nu există funcționează de mult. Inclusiv când a început epidemia de rujeolă în urmă cu 4 ani în România au apărut în zona celor care se opun vaccinării informații că nu există, au făcut și pariuri. Cred că e clar că există boli infecțioase. Cu asta cred că suntem cu toții de acord. Aceste boli sunt transmisibile. Contactul cu o persoană bolnavă duce la apariția bolii, fie prin transmitere aeriană, fie digestivă, pe diverse căi”, a spus expertul Alexandru Rafila.

Microbiologul a explicat că virusurile, spre deosebire de bacterii, sunt mai dificil de observat deoarece sunt de dimensiuni mult mai mici și se multiplică în celulele în care pătrund.

„Bolile acestea, dacă există și suntem de acord că sunt microorganisme care le produc – virusuri sau bacterii – care pot și văzute, pentru cei care sunt curioși, și izolate. La bacterii e mai simplu că sunt mai mari, la virusuri e mai complicat că un virus e o particulă care nu se multiplică decât în interiorul unei celule pe care o infectează și atunci ai nevoie de culturi de celule, dar chiar particula virală se poate vedea la un microscop electronic, se pot vedea efectele legate de distrugerea celulelor pe care le infectează.

Să vii să spui că ceva care a fost dovedit științific nu există și că există o conspirație, eu cred că frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul simț și de o judecată cât de cât echilibrată”, a adăugat medicul.

sursa

Caz cutremurător. O mamă din Craiova și bebelușul ei au decedat în timpul operației de cezariană
Articolul anterior
Caz tragic la Ștefan Vodă. O mașină a poliției a călcat mortal un tânăr ce stătea întins pe carosabil
Articolul următor
Alte articole interesante