Medic, despre consumul de alcool înainte sau după vaccinare: ,,Se pot întâmpla o serie de evenimente”

Medicul Valeriu Gheorghiță vorbește despre consumul de alcool în ziua vaccinării: „este important când ne prezentăm la medic să nu fim totuși sub influența alcoolului”.

Coordonatorul campaniei de vaccinare de peste Prut, în mediul rural există un curent potrivit căruia cei care se vaccinează nu pot consuma alcool timp de 5 zile și atunci mai bine nu se vaccinează.

„Consumul de alcool nu este recomandat sub nicio formă din punct de vedere medical și nu are beneficii. Vorbim de consumul cronic și repetat”, spune medicul.

Întrebat dacă este interzis consumul de alcool în ziua vaccinării sau după, Valeriu Gheorghiţă răspunde: „în general, când vorbim de o activitate medicală, un tratament, o vaccinare, este bine să nu consumăm băuturi alcoolice.

Se pot întâmpla o serie de evenimente care să fie legate de consumul de alcool și cred că lucrurile nu trebuie amestecate. Este important când ne prezentăm la medic să nu fim totuși sub influența alcoolului”.

Pentru accelerarea campaniei de vaccinare, primarul Clujului, Emil Boc, face apel și la biserici, dar și la administratorii de bloc.

„Orice om care are o posibilitate de a influența pozitiv pe cineva să se vaccineze trebuie să o facă. Noi vom coborî chiar la nivelul administratorilor de bloc.

Vom pune la dispoziție infrastructura cât mai apropiată de unitățile de cult pentru a putea facilita persoanelor care merg la biserică accesul la vaccinare, dar dacă nu vine imboldul final din partea conducătorilor cultelor din România acest lucru nu se va întâmpla”, a spus primarul Clujului, Emil Boc.

sursa

Cele 11 țări care au trimis avioane la Ierusalim pentru a aduce Lumina Sfântă
Articolul anterior
Interpretul Adrian Ursu, de Paște: ,,Cea mai mare avere este familia”
Articolul următor
Alte articole interesante