Medic din Moldova, despre lupta cu noul coronavirus în secțiile de terapie intensivă

Medicii din Republica Moldova vorbesc despre adevărata față a virusului Covid-19 care trimite în terapie intensivă sute de oameni și răpește vieți.

separator
Diana Răileanu este medic rezident la Spitalul Clinic Republican. Când a fost dat startul luptei cu nemilosul virus, tânăra și colega ei, Adela Ungureanu, nu au stat mult să se gândească, ci s-au înrolat activ în lupta cu noul tip de coronavirus, salvând vieți.

Chiar și medicii rămân marcați de această perioadă dificilă și numărul crescut de pacienți care ajung la terapie intensivă din cauza complicațiilor cauzate de virusul Covid-19.

,,Anul 2020 este prea dur cu noi. Acum o lună, eu și colega mea Adela, a trebuit să ne reprofilăm și să intrăm în focar, acolo unde alți colegi lucrau cu disperare pentru fiecare pacient”, povestește Diana.

,,Este cea mai grea lună din viața mea, în care am fost departe de cei dragi. A fost o luna în care a trebuit să învăț o procedură despre care doar citisem anterior. A fost o lună în care am întâlnit pe patul de terapie intensiva prieteni, colegi, rude… și asta e cel mai greu. A fost o lună în care am simțit ce înseamnă disperarea absolută, când indiferent ce ai face, nu-ți poți salva pacientul. Cred că iadul pe pământ are chipul terapiei intensive cu COVID. Aș vrea să pot uita aceasta lună din viața mea, dar nu pot. Or, mâine e o noua zi în focar”, relatează tânărul medic. ,,Mor de dorul celor dragi și de sala de operație!”

Medicul vine cu un îndemn către toată lumea:

,,Acestea fiind spuse, oameni buni, nu doar de autorități depinde cât voi lucra eu și colegii mei in aceste condiții, ci în primul rând de voi! Sănătate!”.

Încă 4 oameni au murit din cauza Coronavirusului. Cine sunt victimele?
Articolul anterior
Într-un sat din Moldova au apărut străzi și indicatoare de informare
Articolul următor
Alte articole interesante