Medic epidemiolog: ,,În trei luni, 60% dintre cazurile din România vor fi cu noua tulpină”

Medicul epidemiolog și cercetătorul Octavian Jurma este de părere că în doar trei luni, peste 60% dintre cazurile de coronavirus detectate în Romania vor fi cu noua tulpină britanica. Epidemiologul este de părere că ne vom confrunta cu „o noua pandemie peste vechea pandemie”.

„E important sa se efectueze secventierea si in marile orase: Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca, pentru ca sentimentul meu este ca perioada de sarbatori a omogenizat distributia acestui virus in tara. E ca si cum ar fi debutul unei noi pandemii, tehnic vorbind, o putem considera o noua pandemie peste vechea pandemie”, a declarat Octavian Jurma, potrivit realitatea.net.

„Ce trebuie sa facem este sa reducem numărul de infectari cu orice pret”, a precizat medicul. Medicul a mai atenționat populația că cel putin o săptămână după vaccinare este important ca persoana să stea izolată pentru a lăsa organismul să-și creeze anticorpi.  

Și medicul șef in boli infectioase din SUA, dr. Anthony Fauci, atrage atentia asupra virulentei pe care o are noua tulpina a coronavirusului din Marea Britanie.

 “Trebuie se ne asumam acum ca (versiunea) care circula in special in Marea Britanie are o crestere a virulentei, in special puterea virusului de a produce mai multe daune, inclusiv deces”, a spus directorul Institutului National pentru Alergii si Boli Infectioase, intr-o emisiune la postul de televiziune CBS, transmite Agerpres.

,,Vream sa analizam si noi datele, dar avem toate motivele sa le credem”, a afirmat el.

Cofeina stimulează creșterea părului? Ce spun specialiștii
Articolul anterior
Expert: Cât de periculoasă este aplicația TikTok și ce soluții pot fi luate de părinți
Articolul următor
Alte articole interesante