Medic epidemiolog: ,,Nu este de ajuns să purtați mască și atât!”

Anders Tegnell, cel mai mare expert în boli infecțioase din Suedia susține că, purtând mască, cei mai mulți dintre oameni au senzația că asta este deajuns pentru a opri răspândirea Covid-19 și neglijează alte măsuri de protecție.

separator

Epidemiolog -șef la Agenția de Sănătate Publică din Suedia, Anders Tegnell și-a exprimat în diferite rânduri sceptecismul cu privire la eficiența purtării măștilor, ca unică măsură de protecție împotriva virusului.

„Este foarte periculos să crezi că măștile de față ar schimba jocul atunci când vine vorba de COVID-19′, a spus Tengell pentru Financial Times, medic ce este considerat un ‘Dr. Anthony Fauci’ din grupul de lucru COVID-19 de la Casa Albă.

„Măștile de protecție pot veni în completarea altor măsuri de protecție. Dar să purtați măști de protecție și să credeți că puteți aglomera mijloacele de transport în comun sau centrele comerciale, asta este o mare greșeală!’, a adăugat acesta, făcând referire la țările unde măștile sunt obligatorii, însă unde numărul de persoane infectate este în continuă creștere.

Anders Tegnell pledează în schimb pentru distanțarea fizică, o armă cu adevărat eficientă împotriva lui COVID-19, spune el. Purtând o mască, oamenii se simt invincibili și, prin urmare, nu mai ezită să se apropie de ceilalți, spune suedezul.

sursa

Vaccinul din Rusia va testat încă în cinci țări
Articolul anterior
Brad Pitt are o nouă iubită! Femeia are 27 de ani și este copia fidelă a Angelinei Jolie
Articolul următor
Alte articole interesante