Medic francez: Peste 90% dintre pacienții care au urmat acest tratament s-au vindecat de coronavirus

Crearea și identificarea medicamentelor capabile să distrugă virusul Covid-19 sunt unul dintre cele mai importante aspecte în acest moment. Profesorul francez Didier Raoult susține că peste 91% din pacienții cu Covid-19, tratați cu hidroxiclorochină și azitromicină s-au vindecat.

separator

Potrivit publicației franceze Les Echos, Didier i-a dezvăluit rezultatele președintelui Emmanuel Macron, iar cei doi au avut o discuție de trei ore în Marsilia. Profesorul a devăluit că a reușit să vindece 91,7% din 1.061 pacienți, cu hidroxiclorichină și azitromicină în doar zece zile.

Vârsta media a celor tratați cu hidroxiclorochină și azitromicină a fost de 43,8 ani, iar 46,3% au fost bărbați. Vindecarea virologică a fost obținută la 973 de pacienți în 10 zile. O încărcătură virală la finalul tratamentului a fost observată la 47 de pacienți (4,4%). Zece oameni au fost transferați la terapie intensivă, cinci bolnavi cu vârste cuprinse între 74 și 95 de ani au decedat de atunci (0,47%), iar 32 au avut nevoie de 10 zile de spitalizare în plus. Dintre aceștia, 25 sunt deja vindecați, iar 16 rămân spitalizați.

„Combinația hidroxiclorochină-azitromicină, atunci când este demarată imediat după diagnosticare, este un tratament sigur și eficient pentru Covid-19, cu o rată a mortalității de 0.5% la pacienți în vârstă. El evită agravarea și elimină continuarea contagiunii virusului în cea mai mare parte a cazurilor’, se arată în concluzia studiului, citat de Mediafax.

Noile rezultate vor fi analizate de către Consiliul Științific și de către ministrul francez al Sănătății. Emmanuel Macron va consulta azi și în weekend un număr mare de actori publici și privați francezi, europeni și internaționali în privința studiului, având în vedere că hidroxiclorochina este contestată în special pentru efectele adverse. Administrarea tratamentului pentru Covid-19 se face doar la indicația medicului.

Meteorologii au emis Cod galben de vânt puternic și îngheț la suprafața solului
Articolul anterior
Farmacia Familiei și Dita EstFarm se implică în sprijinirea instituțiilor statului în lupta contra epidemiei Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante