Medic: peste 95% dintre persoanele vaccinate care se infectează nu au plămânii afectați

Există diferențe însemnate între cum sunt afectați plămânii unui pacient infectat cu Covid, dar care s-a vaccinat împotriva virusului, și cei ai unuia nevaccinat și bolnav, atrage atenția miercuri directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, Diana Manolescu, relatează Digi24.

Medicul arată diferențele în ceea ce privește afectarea pulmonară a pacienților vaccinați și a celor nevaccinați, într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara. Potrivit acesteia, peste 95% dintre persoanele vaccinate, care se infectează totuși cu COVID-19, nu au plămânii afectați.

„Am observat o diferență însemnată, din punct de vedere imagistic, între plămânii unui pacient vaccinat împotriva SARS-CoV-2 și cei ai unui pacient nevaccinat. La peste 95% dintre persoanele vaccinate, care fac totuși o infecție COVID-19, nu există o afectare pulmonară, în timp ce în cazul bolnavilor nevaccinați începe de la 30-40% și poate crește, într-un interval extrem de scurt, uneori chiar și de câteva ore, până la 70-80, și chiar 85%”, a spus Diana Manolescu, într-o postare pe pagina oficială de Facebook a unității medicale.

Medicul mai atrage atenţia că adeseori leziunile pulmonare sunt atât de grave că pot duce la descesul pacientului. ”Nu de puţine ori, din păcate, aceste leziuni pulmonare devin incompatibile cu viaţă. Singură soluţie este vaccinarea”, a mai spus medicul.

Certificatul Covid-19 moldovenesc a fost testat cu success în Uniunea Europeană, afirmă Ministrul Sănătății
Articolul anterior
Bărbat snopit în bătaie de un tânăr și lăsat să zacă într-o casă, la Hâncești
Articolul următor
Alte articole interesante