Medicii de la Spitalul nr. 1 ar fi fost obligați să le prescrie pacienților mai multe antibiotice

Primăria și Ministerul Sănătății au anunțat, începând de săptămâna trecută, că au dispus crearea unor comisii de anchetă pentru a examina activitatea Spitalului Clinic Municipal Nr. 1. Deciziile au fost luate în urma „mai multor plângeri din partea pacienților, dar și a unei petiții colective din partea angajaților” instituției, se preciza în comunicatul Ministerului Sănătății.

separator
Primarul interimar al capitalei a menționat, în cadrul ședinței din 29 octombrie, că ar fi vorba despre o modificare ilegală a organigramei spitalului. Totuși, se pare că e vorba despre mai mult de atât. Medicii semnatari ai plângerii au acuzat administrația instituției de mai multe încălcări ale legislației, de intimidare și chiar de hărțuire a angajaților.

Aceștia au mai menționat, de exemplu, că medicii ar fi obligați să administreze pacienților mai multe medicamente decât ar fi necesare. „Din cauza achiziționării unei cantități mari de medicamente, […] conducerea cere administrarea neargumentată a mai multor preparate antibacteriene decât necesare unui pacient. […] Administrația instituției impune, prin amenințare și șantaj, șefii de secții să scrie explicații, prin care ultimii să motiveze neutilizarea stocului de medicamente”, se arată în plângere, la care a fost atașată o astfel de solicitare semnată de directorul spitalului nr.1, Iurie Dondiuc, în data de 19 octombrie curent.

Iurie Dondiuc, a spus că acuzațiile „nu corespund realității”. „Este un mecanism foarte clar cum trebuie de lucrat cu medicamentele și administrația trebuie să supravegheze această activitate”, a spus acesta. Astăzi, directorul spitalului nr. 1 și-a dat demisia.

Poți afla mai multe detalii referitoare la acest caz pe agora.md.

Copiii preșcolari și elevii din ciclul primar vor învăța despre alimentația sănătoasă
Articolul anterior
Salma Hayek și-a uimit fanii cu o schimbare de look
Articolul următor
Alte articole interesante