Medicii i-au crescut o nouă față pe unul din sâni!

Xu Jianmei este o tânără care de 12 ani nu poate să zâmbească. Chipul fetei a fost distrus în urma unui incediu și abia acum medicii au reușit să îi dea o față nouă.

separator
Medicii i-au crescut o nouă față pe unul din sâni!

Medicii din China i-au crescut tinerei o nouă față pe unul din sâni, iar după ultima operație, Xu are din nou bărbie, gene și urechi. Mai mult, tânăra a fost capabilă să zâmbească din nou după 12 ani.

Medicii au reușit să crească pe pieptul adolescentei un nou chip folosind vase de sânge de pe picioarele pacientei dar și un balon cu apă pentru a ajuta la elasticitatea țesutului.

Au așteptat câteva luni până când a început să se formeze noul chip.

Operația a durat 8 ore și a fost extrem de dificilă, însă medicii au reușit să reconstruiască tot ceea ce fusese distrus în timpul incendiului.

Sursa:

Nou virus detectat în China, numit Langya. Peste 30 de persoane infectate

Noul virus detectat în China, numit Langya, arată cât de ușor pot trece virusurile de la animale la oameni, avertizează oamenii de știință.

Cercetători: Langya ar putea fi vârful aisbergului pentru patogenii încă nedescoperiți

Foto: Profimedia

Este doar vârful aisbergului pentru agenții patogeni, spun ei, susținând că este nevoie ca acest nou virus, chiar dacă nu va provoca următoarea pandemie, să fie supravegheat cu mai multă atenție, scrie CNN, conform digi24.ro.

Peste 30 de persoane din China s-au infectat cu un virus recent identificat care face parte din aceeași familie cu virusurile mortale Nipah și Hendra. Precum SARS-CoV-2, virusul care provoacă sindromul Covid-19, noul virus numit Langya a fost cel mai probabil transmis la oameni de la animale, potrivit oamenilor de știință. 

Henipavirusul Langya (LayV) a fost prima dată detectat în provinciile nord-estice Shandong și Henan la finalul anului 2018, dar a fost identificat oficial abia săptămâna trecută de oamenii de știință, informează The Guardian. Cercetătorii au descoperit Langya în mai mult de un sfert dintre cei 262 de chițcani testați, „o constatare ce sugerează că chițcanul ar putea fi un rezervor natural [al virusului]”. 

Langya a fost depistat și la 2% dintre capre și 5% dintre câinii testați. Când infectează un om, virusul Langya provoacă simptome precum febră, oboseală, tuse, pierderea apetitului și dureri musculare. 

Toți pacienții tratați au avut febră, iar unii dintre ei au părut să sufere de afecțiuni ale ficatului și rinichilor și au dezvoltat anomalii ale celulelor sanguine. Până acum, niciun om nu a murit după ce s-a infectat cu Langya.  

Nu se știe încă dacă virusul poate fi transmis de la un om la altul. Majoritatea cazurilor de până acum s-au înregistrat în rândul fermierilor și al unor muncitori de la o fabrică. Oamenii de știință au studiat Langya și au descoperit că este un henipavirus, o categorie de virusuri zoonotice ARN care cuprinde Hendra și Nipah. Virusul Hendra afectează caii și oamenii și a apărut în Australia, iar Nipah a provocat mai multe epidemii în Asia de Sud-Est. 

Studiu: Femeile care urmează o dietă vegetariană sunt mai predispuse la fractură de femur

Dieta vegetariană predispune femeile la fracturi de femur, os al piciorului. Aceasta nu asigură o sănătate deplină a mușchilor și oaselor. Conform unui studiu britanic, femeile vegetariene au un risc cu 33% mai mare de fractură de femur.

Studiul a fost efectuat pe 26.000 de femei cu vârste între 35 și 69 de ani din Marea Britanie. Din acest grup de femei, 28% sunt vegetariene și 1% sunt vegane.

Autorii studiului spun că dietele vegetariene oferă adesea un aport mai mic de micronutrienți necesari sănătății mușchilor și oaselor. Dar nu descurajează persoanele care au dietă vegetariană, ci le sfătuiește doar să fie atente să își asigure necesarul de vitamine și minerale.

Cercetătorii vor acum să continue studiile și pentru bărbați.

Studiul a fost publicat în revista BMC Medicine.

sursa

Cercetătorii italieni au creat un remediu anti-cancer „foarte promiţător”

Un grup de cercetători din Italia a descoperit un vaccin anti-cancer capabil să declanşeze răspunsuri ale sistemului imunitar la tumori şi care poate creşte eficacitatea medicamentelor utilizate în imunoterapie.

What Is Cancer?

Descoperirea a fost realizată de cercetătorii în domeniul mecanismelor imuno-regulatoare de la Armenise-Harvard din cadrul Institutului Italian de Medicină Genomică (IIGM).

Vaccinul foloseşte un virus ca un cal troian, au spus ei, instruind sistemul imunitar să recunoască celulele canceroase.

Echipa de cercetare are sediul la Fundaţia de Oncologie IRCCS din Piemont, la Candiolo, în apropiere de Torino.

Descoperirea a fost descrisă într-o lucrare publicată în jurnalul Science Translational Medicine.

Cercetarea a fost realizată în colaborare cu compania italiano-elveţiană de biotehnologie Nouscom.

Vaccinul s-a dovedit eficient, în asociere cu un medicament utilizat în imunoterapie, în cazul a 12 pacienţi cu un subtip de cancer de colon în faza metastatică.

„Consider că tehnica de realizare a acestor vaccinuri a fost dovedită în mod clar şi că datele obţinute în primele studii clinice sunt foarte promiţătoare”, a declarat şefa de laborator de la Armenise-Harvard, Luigia Pace.

„Există acum o posibilitate concretă de a crea noi vaccinuri care vor fi eficiente împotriva multor alte tipuri de cancer”, a adăugat cercetătoarea citată de ANSA.

sursa

Trend-ul săptămânii- bulinele colorate a lui Blake Lively!
Articolul anterior
Apa a „întinerit-o” pe o femeie cu zece ani!
Articolul următor