Medicii i-au transplantat unui pantofar degetul mare de la picior, la mână

În ianuarie 2019, pantofarul britanic David Lee, de 40 de ani, din Nottinghamshire, şi-a pierdut degetul mare de la mâna dreaptă la polizor şi abia acum a revenit la muncă după ce l-a înlocuit cu degetul de la picior.

separator
Pantofarul David Lee din Derby, Nottinghamshire, a făcut un sacrificiu enorm doar pentru a-şi putea profesa meseria în continuare. În ianuarie 2019, în timp ce pilea la polizor un toc, maşina i-a prins degetul mare de la mâna dreaptă şi i l-a secţionat de la rădăcină.

”Am văzut degetul cum mi-a căzut la picioare. Am sunat la salvare în stare de şoc şi mi-am aprins o ţigară. Doctorii au încercat în zadar să îmi lipească degetul la loc. Nu s-a mai putut”, a povestit pantofarul care era disperat pentru că risca să îşi închidă prăvălia din cauza handicapului.

”Sunt dreptaci şi toate sculele din atelier sunt pentru un dreptaci. I-am implorat pe doctori să facă ceva şi atunci au venit cu ideea: să îmi mute degetul mare de la picior, la mână”, a povestit Lee.

În vara anului trecut a avut loc operaţia realizată în premieră în Marea Britanie. Însă a avut nevoie de luni întregi de antrenamente, de fizioterapie şi de tratamente specifice. S-a plimbat de la spitalul Regal din Derby la spitalul King Mill, din Mansfield, şi mai mulţi specialişti l-au ajutat să îşi folosească membrul ”transferat” de la picior la mână.”Pot să îmi fac treaba cum vreau eu şi pot scrie chiar şi pe telefonul mobil. Noul deget este aproape la fel ca primul. Nu regret că mi-am mutilat piciorul pentru că acest lucru mi-a salvat afacerea”, a explicat pantofarul. David Lee lucrează în atelierul lui de reparaţii încă din decembrie 2019 şi la finele lunii ianuarie a reuşit pentru prima oară de când s-a accidentat să termine toate comenzile. Iar acest lucru l-a făcut să fie foarte mândru de el.

sursa

Flăcări uriașe. Un teren de lângă Anenii Noi, cuprins de incendiu care se extinde
Articolul anterior
Coronavirus. Momentul în care o familie de chinezi este plasată cu forța în carantină
Articolul următor
Alte articole interesante