Medicul Adrian Belîi: Este mult mai ușor să te vaccinezi, chiar și cu prețul unor simptome de răceală, decât să ajungi pacient la terapie intensivă

În Republica Moldova, astăzi, a fost dat startul campaniei de vaccinare anti-Covid-19. Primii medici din țara noastră au primit vaccinul anti-Covid. Printre ei, și medicul Adrian Belîi, șeful secției Terapie Intensivă cu profil Covid din cadrul Institutului de Medicină Urgentă. În cadrul unei conferințe online, medicul a explicat cum a decurs procedura de vaccinare și motivele pentru care a decis să-și administreze vaccinul.

Potrivit medicului, vaccinarea anti-Covid este un proces obișnuit, așa cum este vaccinarea și cu alte tipuri de vaccinuri.

,,Am așteptat mult acest vaccin, oricare dintre vaccinuri, ideea a fost să avem un vaccin disponibil și accesibil. Lucrând în secția de terapie intensivă, alături de colegii mei, nu aș vrea să ajung acolo, deoarece văd ce înseamnă o formă severă de Covid-19. Vaccinarea previne forma grava de boală.

Nu vreau să fac și nici o formă de gravitate medie, care, de asemenea, înseamnă suferință și multe zile de muncă pierdute. De fapt, nu vreau să mă îmbolnăvesc sub nicio formă, deoarece făcând chiar și o formă asimptomatică de boală, risc să transmit virusul apropiaților, persoanelor din jur.

Este vorba despre o injecție absolut nedureroasă, cu un ac foarte subțire, prin care se introduc în braț 0,5 ml de ser.

Vaccinul este o recomandare. Este mult mai bine sa te vaccinezi, chiar și cu prețul unei mici slăbiciuni, dureri de cap sau simptomele unei răceli simple, decât să suferi într-o unitate de terapie intensivă ori, mai rău, să lași rudele îndurerate”, spune medicul Adrian Belîi.

Medicii din Bălți au făcut rând la punctul de vaccinare: E salvarea noastră
Articolul anterior
Durere în familia lui Igor Cuciuc. Tatăl artistului, răpus de Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante