Medicul basarabean Igor Tudorache a efectuat primul transplant pulmonar din România!

Doctorul basarabean Igor Tudorache este șeful centrului de transplant pulmonar din Hanovra, Germania. Astăzi, împreună cu echipa de specialiști, medicul a relizat primul transplant pulmonar din România. Operația a decurs cu succes și a fost efectuată la Spitalul ,,Sfânta Maria” din București.

separator

Șeful echipei care a efectuat intervenția este chirurgul Igor Tudorache, care a sosit de urgență din Germania, iar din echipă a mai făcut parte medici de la spitalele Sf. Maria și Fundeni.

Operaţia s-a desfăşurat de la ora 04:00 până la ora 11:00, cu o pauză de o oră şi jumătate între cei doi plămâni. Organele au fost preluate în noaptea de marţi spre miercuri de la un bărbat în vârstă de 45 de ani aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, familia acestuia dându-şi acordul pentru prelevare, scrie ziaruldeiasi.ro.

Pacientul a suportat bine operaţia extrem de complexă. Echipa medicală l-a avut ca operator pe doctorul Igor Tudorache, alături de doi chirurgi din Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, echipa de anestezie şi echipa de asistente specializate pe bloc operator din acelaşi spital.

Bărbatul care a fost supus intervenţiei se afla de un an pe lista de aşteptare a spitalului. El a fost diagnosticat în 2011 cu multiple afecţiuni pulmonare, în ultimii trei ani trăind conectat la aparatul de oxigen.

sursa: www.tv8.md

Victoria Beckham a împlinit 44 de ani. Vezi ce surprize i-au făcut copiii și cum arată tortul!
Articolul anterior
Acoperișul unei secții de producere a mezelurilor din Trușeni a fost cuprinsă de flăcări
Articolul următor
Alte articole interesante